PRIJETIO MU UOČI UTAKMICE

MENADŽER U REMETINCU ZBOG IZNUDE NEKADAŠNJEG KADETSKOG REPREZENTATIVCA HRVATSKE 'Imaš još par dana da mi vratiš 20.000 eura jer ću ti ubiti oca!'

 
u sredini: nogometaš Ivan B.
 CROPIX / NK Rijeka

Ilija Jukić, nogometni menadžer kojega se, barem prema izjavama u medijima, povezivalo s nekoliko poznatih hrvatskih nogometaša, a koji se nalazio na popisu HNS-ovih licenciranih posrednika u transferima igrača, završio je prije nekoliko dana u Remetincu zbog optužbi da je 14. veljače iznuđivao bivšega štićenika, mladog igrača Gorice, te nekadašnjeg kadetskog reprezentativca Hrvatske Ivana B. (20).

Policija je prijavila Jukića da je mladiću, inače bivšem igraču Osijeka i Rijeke, zaprijetio ubojstvom njegova oca, ako mu ne isplati navodni dug od 20.000 eura koje je Jukić navodno investirao u nogometaševu karijeru.

Opasna pratnja

Ivan B. je rekao da je Jukić doista bio njegov menadžer dok je bio dijete, no da nikakav dug ne postoji.

- Imaš još par dana da mi vratiš 20.000 eura jer ću ti ubiti oca, a imam i ljude koji će to riješiti. Nikada više nećeš igrati na terenu - prepričao je mladi nogometaš policiji navodne Jukićeve riječi.

Sve se odvilo 14. veljače nakon jedne utakmice, a igrač je ispričao kako je Jukić u prostorije NK Gorica došao u društvu nepoznatog korpulentnog muškarca te ga najprije pozvao da izađu da porazgovaraju. Rekao je kako je odbio izaći jer je čuo da je Jukić već prije prijetio drugim mladim igračima te ih iznuđivao i pokušao ih ozlijediti. Nogometaš je nekoliko puta ponovio istražiteljima kako dug o kojemu Jukić govori ne postoji, no da Jukić već neko vrijeme prijeti njegovu ocu kojemu šalje SMS-ove te da je njegov otac sve prijavio policiji.

Policija je vrlo ozbiljno shvatila prijavu mladog nogometaša te je Jukić ubrzo uhićen, a protiv njega je Općinskom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog pokušaja iznude. Jukić je, pak, kako neslužbeno doznajemo, poricao optužbe, rekavši kako oni jesu razgovarali te da mu Ivan B. duguje sporni iznos od 20.000 eura, no da mu nikada nije zaprijetio.

- Brinuo sam se za njegovu karijeru pet godina te mu sređivao igranje u Osijeku i Rijeci. Nisam mu prijetio - rekao je Jukić.

Drugi slučaj

Istražni sudac Županijskoga suda u Velikoj Gorici odredio mu je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela jer je Jukić već ranije osuđivan zbog istovrsnog djela.

Štoviše, kako smo neslužbeno doznali, Jukić je za ovaj pokušaj iznude u Velikoj Gorici prijavljen dok se nalazio pod uvjetnom kaznom za drugi slučaj iznude na području Rijeke.

Naime, na Općinskome sudu u Rijeci osuđen je na deset mjeseci zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje, a rok kušnje za to djelo još je na snazi.

Jukić prema podacima njemačkoga portala transfermarkt trenutno zastupa interese samo jednog igrača, no prema napisima u medijima, Jukića se spominjalo 2006. kao organizatora fotosessiona tada 9,5-godišnjeg Ante Ćorića, a u svojim izjavama za medije tvrdio je kako je bio i menadžer Ivice Olića kada je on kao 18-godišnjak trebao prijeći u Inter.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 23:57