NOVI INCIDENT

MIGRANT RANJEN U GORSKOM KOTARU Policija: 'Osoba je pružala aktivan otpor i uzrokovala opaljenje iz vatrenog oružja, lakše je ozlijeđen'

 
Ilustracija: Uhićenje migranta
 Robert Fajt / HANZA MEDIA

Niti dva tjedna od incidenta na Tuhobiću, ponovo je došlo do ranjavanja migranta vatrenim oružjem od strane policajca, i to na području Gorskog kotara preko kojeg prolazi već neko vrijeme najaktualnija izbjeglička ruta prema Sloveniji.

Dogodilo se to, prema Policijskoj upravi primorsko-goranskoj, u srijedu u kasnim popodnevnim satima na širem području Mrkoplja.

"Tijekom policijskog postupanja, jedna od zatečenih osoba, u namjeri da spriječi policijskog službenika u obavljanju službene radnje, pružala je aktivan otpor i na taj način svojim djelovanjem prouzrokovala opaljenje iz vatrenog oružja policijskog službenika, kojom prilikom je došlo do posljedičnog zadobivanja ozljeda", kažu u PU PG, navodeći da je osobi odmah pružena hitna medicinska pomoć te je zbrinuta. Prema prvim neslužbenim informacijama radi se o lakšoj ozljedi.

U policiji ističu da, sukladno zaključcima sastanka predstavnika policije i lokalnih vlasti, na navedenom području provode pojačane aktivnosti na suzbijanju nezakonitih migracija te prevenciji imovinskih delikata. Ranjeni migrant bio je dio grupe koju je policija presrela.

U PU Primorsko-goranske ističu da policija utvrđuje sve okolnosti pod kojima se događaj odvio.

Inače, migrant u kojeg je na širem području Tuhobića 16. studenoga pucao policajac i dalje se oporavlja u KBC-u Rijeka. U bolnici su nam rekli da više nije u životnoj opasnosti te je iz Jedinice intenzivnog liječenja na odjel torakalne kirurgije. Pri svijesti je, ali s obzirom da mu je pucanj oštetio unutarnje organe i kralježnicu, pred njim je dug oporavak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:32