SLUČAJ KOJI JE POTRESAO REGIJU

MISTERIOZNA SMRT LIJEPE MAKEDONSKE GLUMICE Pronašli su je okrutno ubijenu i zakopanu u plitkoj grobnici, glavni sumnjivac ubio se tijekom potjere...

 
 Screenshot / YouTube

Adea Shabani (25), mlada makedonska glumica i model koja je misteriozno nestala prije više od mjesec dana iz svojeg doma u Los Angelesu, pronađena je mrtva, okrutno zakopana u plitkoj grobnici u blizini potoka u kalifornijskom rezervatu Spenceville, izvijestili su vodeći američki mediji. Detalje vezane uz slučaj koji je potresao regiju, ali i Los Angeles, pokušali smo doznati u njezinu rodnom gradu - Skoplju.

Rođena Makedonka iz albanske obitelji u Ameriku se doselila prije dvije godine gdje je upisala glumačku akademiju. Intenzivno je radila na ostvarenju sna - osvajanju Hollywooda - i činilo se da joj je napokon krenulo. Uživala je u mladalačkom životu sanjajući o karijeri glumice. Živjela je u Hollywoodu, mjestu gdje su se mnogim mladim doseljenicima prije nje ostvarili snovi - postali su slavni. Dane je provodila pohađajući satove glume i partijajući sa slavnim osobama, među kojima se našao i reper Kanye West, a dobila je i ulogu u kratkom akcijskom filmu “All or Nothing” koji je premijerno prikazan prošle godine.

Potom je nestala pod sumnjivim okolnostima.

Bez tragova

Plavokosa 25-godišnjakinja posljednji je put viđena u petak 23. veljače. Svoju rezidenciju u apartmanima Duet na Wilcox Aveniji napustila je u 11 sati tog kobnog jutra ostavivši ulazna vrata otvorena. Poznanici kažu da su je zadnji put vidjeli između Hollywood Boulevarda i Franklin Avenije, u blizini stana, a do prošlog tjedna policija nije imala nikakvih konkretnih tragova.

Obitelj u Makedoniji bila je očajna. Njezini roditelji unajmili su privatnog detektiva Jamesa Branta koji je, prema naputku obitelji, ponudio 25.000 dolara za njezino pronalaženje ili bilo kakvu informaciju. Novac nije bio potreban, klupko se prošlog tjedna počelo odmotavati samo od sebe.

Losanđeleska policija u potjeri za ukradenim automobilom ranila je vozača. Bio je to upravo njezin dečko, 33-godišnji Christopher Spotz, također glumac, navodno zaručen s drugom partnericom, koji je tijekom policijske potjere presudio sam sebi pucnjem u glavu te time pojačao postojeću policijsku sumnju da je upravo on glavni krivac za nestanak mlade makedonske glumice.

Christopher Spotz i Adea Shabani

Međutim, nestanak se ubrzo pretvorio u ubojstvo. Adein leš pronađen je ovog utorka 645 kilometara od njezina doma u Los Angelesu.

Brojni prijatelji okupili su se na bdijenju ispred njezina stana u Los Angelesu i palili svijeće

Brojni prijatelji okupili su se na bdijenju ispred njezina stana u Los Angelesu

Udarac u glavu

Policijske vlasti okruga Nevada, gdje je pronađena, otkrile su javnosti da su 25-godišnju Shabani identificirali po tetovažama na tijelu, a zatim su njezine posmrtne ostatke preuzeli forenzičari kako bi se posvetili “procesu očuvanja dokaza”, rekao je novinarima u Los Angelesu policijski zapovjednik William Hayes. Potvrdio je i da je Shabani zadobila tupi udarac u glavu, no naglasio je da je točan uzrok smrti još pod istragom iako sumnjaju da je mrtva već više od mjesec dana.

Glavni osumnjičenik je upravo njezin dečko, pokojni Spotz, jer, kako pišu neki američki mediji, postoji svjedok koji je vidio da je Adea nasilno gurnuta u prtljažnik automobila.

Putem odvjetnika Spotz je tijekom istrage rekao detektivima da je on zajedno s Adeom napustio Los Angeles 23. veljače, kada su se uputili u kuću Spotzova oca u sjevernoj Kaliforniji. Poručio je da su se Adea i on tada posvađali na području Santa Clarite izvan Los Angelesa, da je izišla iz automobila na autocestu te da je nakon toga više nije vidio. Policijski zapovjednik Hayes novinarima je rekao da detektivi nisu pronašli ništa što bi potvrdilo tu izjavu.

Brojni prijatelji okupili su se na bdijenju ispred njezina stana u Los Angelesu

Opsežna istraga

- Ne vjerujemo da je to istina, nije bilo ničega što bi podržalo ono što govori, stoga je to pobudilo naš interes i sumnju u njega - rekao je Hayes, dodajući da su se Spotz i njegova zaručnica tijekom istrage o Adeinu nestanku odvezli iz Los Angelesa u roditeljski dom u Fort Morganu u Coloradu. Kad su ga detektivi pokušali pronaći, Spotz je pobjegao pa su detektivi izdali nalog za njegovim automobilom. Tako je i došlo do policijske potjere za njim, nakon koje si je oduzeo život.

Prema pisanju makedonskih medija Adeini bliski prijatelji su na početku istrage upozorili kalifornijsku policiju da je Spotz problematičan, no tada ih nisu uzeli za ozbiljno. Svi su polako shvaćali da što vrijeme više odmiče, šanse da Adeu pronađu živu postaju sve manje, a njezini prijatelji početkom ovog tjedna, još ne znajući tragične vijesti, pozivali su sugrađane u medijima da se jave ako imaju neke informacije koje bi mogle pomoći njezinu pronalasku.

- Razmišljajte o njoj kao o dijelu svoje obitelji, kao svojoj prijateljici. Jer, vjerujte mi, da poznajete tu djevojku, ona bi bila vaša prijateljica - rekao je Adein prijatelj Lisjen Jovanovski.

Obitelj u tuzi

Nakon što su se obistinile njihove najcrnje misli, Adeini prijatelji i obitelj su u šoku. Kontaktirali smo obitelj Shabani, no nisu imali komentara, zamolili su nas da poštujemo njihovu privatnost u ovim teškim trenucima nakon tragičnog događaja.

Doznajemo da su Adeini roditelji otputovali u SAD kako bi preuzeli njezino tijelo. Njezini kolege s akademije i prijatelji iz Los Angelesa ispred njezina stana na Wilcox Aveniji u srcu Hollywooda u znak spomena na preminulu mladu glumicu ostavili su cvijeće, dirljive poruke i cvijeće. Vijest o Adeinoj smrti potresla je i Skoplje, iako ona nije bila poznata u Makedoniji kao što je bila u Hollywoodu. Ipak, najbliži prijatelji i suradnici iz Skoplja ne kriju žalost.

- Svi smo u šoku! Nisam je dobro poznavao, surađivali smo jednom na fotosessionu, stoga vam jedino mogu reći da je bila vesela djevojka, puna života - rekao nam je makedonski fotograf Vladimir Tasevski, kojem je mlada Makedonka prije pozirala. Jedna od Adeinih bliskih prijateljica, Agnesa Çavolli, potpuno je shrvana vijestima iz SAD-a jer je s Adeom provela cijelo djetinjstvo.

- Adea i ja smo živjele u istom susjedstvu. Nakon što je ovdje završila fakultet, otišla je u Francusku, a zatim i u Dubai. Uvijek je željela rasti i doprijeti do vrhunaca života, nije htjela ostati ovdje. Poznajem je od djetinjstva i uvijek je bila ambiciozna, pozitivna djevojka, puna snova. Adea je doista bila najpozitivnija djevojka u našem društvu, uvijek je bila ukorak s najnovijim informacijama o trendovima u modi, glazbi i filmu - opisala ju je prijateljica Agnesa.

- Posljednji put smo se vidjele prije dvije godine u Dubaiju gdje mi je rekla da planira otići u Los Angeles, i tako je i bilo. Sada sam jednostavno zaprepaštena onim što se dogodilo - dodala je Agnesa, koja je na društvenim mrežama podijelila dirljivu fotografiju s glumicom napisavši kako će joj zauvijek ostati u sjećanjima i srcu.

Skoplje u velikoj tuzi: Dirljivo oproštajno pismo prijateljice

Bliska prijateljica Adee Shabani, Agnesa Çavolli, na Facebooku je podijelila dirljivu oproštajnu poruku upućenu preminuloj prijateljici:

Uvijek si me poticala na glupe stvari, slušanje Britney Spears i nošenje slatkog donjeg rublja.

Uvijek si voljela jesti hamburgere i nikada nisi imala problema s kilogramima.

Uvijek si činila što si htjela i sve si radila na svoj način.

Uvijek, baš uvijek si upotrebljavala riječ ljubav.

Uvijek si se borila, šalila, uvijek si se bunila…

Svakoga bi očarala onim velikim plavim očima i slatkim osmijehom, ti, ti.

Rekla si mi da ćeš biti superzvijezda, to sam čula kad si imala 11 godina. To sam čula i kada si imala 24. To je ono što ćeš uvijek biti.

Vidjet ćemo se na boljem mjestu, obećajem.

Pit ćemo koktele i razgovarati o zabavnim stvarima.

Neka tvoja duša pronađe svoj put.

Agnesa Çavolli, prijateljica ubijene glumice koja joj je napisala dirljivo oproštajno pismo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:31