HOROR U MEĐIMURJU

MISTERIOZNI ZLOČIN KOJI JE ZAINTRIGIRAO I JAVNOST I STRUKU Sedam ključnih pitanja u slučaju mučkog ubojstva Jasmine Dominić

Smiljana Srnec i Jasmina Dominić (gore); pretres kuće obitelji Dominić nakon dojave o pronalasku leša (glavna fotografija)
 Željko Hajdinjak / CROPIX

Brojna su pitanja i odgovori vezani uz nestanak Jasmine Dominić, ali i tek otvorenu istragu protiv njezine sestre Smiljane Srnec koju sumnjiče za njezino ubojstvo. Oni intrigiraju javnost, ali i struku, policijsku, pravnu, tužiteljsku i odvjetničku. Pokušali smo postaviti neka pitanja i probati odgovoriti na njih.

1. MOTIV UBOJSTVA?

Formalno, motiv ne postoji. Neformalno, kako pričaju mještani o tome što je Smiljana rekla u policiji, to je zavist, činjenica da je Jasmina bila uspješnija u svemu od svoje starije sestre. Okidač je mogao biti i bezazlen.

2. JE LI OBITELJ ZNALA ZA UBOJSTVO I LEŠ U ŠKRINJI?

Najintrigantnije pitanje uz motiv. Znaju ga samo oni, otac Martin je naslućivao da Smiljana ima veze s Jasmininim nestankom, ali to nikad nije potvrdio policiji.

3. JE LI POLICIJA TREBALA OTVARATI ZAMRZIVAČ KAD JE BILA U KUĆI?

Sada kad je poznato gdje je tijelo otkriveno, to je jednostavno reći. Ali, ako nije bilo nikakve sumnje da je tijelo u zamrzivaču, niti formalno naloga za detaljnu pretragu, ne. Kad su imali informaciju da je tijelo u septičkoj jami, pregledali su je.

4. JE LI POLICIJA TREBALA ISTRAŽIVATI NAVODE OBITELJI DA JE U INOZEMSTVU?

Naravno da da, a to je i učinjeno 2006. godine kad je ustanovljeno da nije u Hrvatskoj, jer obitelj je davala oprečne informacije, a tvrdili su da kontaktiraju s Jasminom.

5. ŠTO JE TOČNO BILO U ZAMRZIVAČU? JESU LI GA OTVARALI?

Tijelo Jasmine Dominić u “fetus” položaju umotano u celofan. Končarev zamrzivač radio je neprekidno, na njemu su bile stvari koje su zapravo bile kamuflaža.

6. ŠTO JE POLICIJA DOZNAVALA U ISTRAZI I KOLIKO SU INTENZIVNO RADILI?

Štošta, od toga da je posjećuje i da se druži s jednom kolegicom s fakulteta, do toga da je u vezi s mladićem iz Japana, a i govorkanja po mjestu su se provjeravala. “Srušene” su Smiljanine priče o Jasmininu javljanju, a posebno je bila u fokusu nakon što je lažno prijavila razbojstvo 2014. godine, ali nije bilo dovoljno dokaza da je se i osumnjiči, ali i da se ide u ciljanu pretragu u kući jer ništa nije upućivalo da je tamo skriveno tijelo.

7. KOJI SU ČLANOVI OBITELJI GOVORILI DA SE JASMINA JAVLJA I KOME?

Govorila je to Smiljana, roditelji, pričali su to susjedima, ali nakon prijave nestanka rijetko su o tome govorili. Susjedi su pak smatrali da nije umjesno ispitivati ih kad oni već sami o tome ne govore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:21