StoryEditor
SPROVOD

POTRESNI PRIZORI IZ PALOVCA, CIJELO MJESTO U SUZAMA NA DAN POKOPA UBIJENE JASMINE Njezina majka Katarina dva i pol sata je tiho jecala uz lijes

 
 Robert Fajt / Cropix

Tiho jecajući uz lijes svoje kćeri Katarina Dominić dva i pol sata opraštala se od 23-godišnje kćeri Jasmine koja je u srijedu poslijepodne pokopana na mjesnom groblju u Palovcu uz svoga oca Martina zvanog Fredi koji je preminuo 10. srpnja 2013. godine u Čakovcu ne doznavši nikad što je bilo s njegovom ljubimicom.

Pogreb koji je uz vjerski obred predvodio Đuro Vukalović, župnik župe u Maloj Subotici počeo je nešto poslije 15 sati, a mještani Palovca, od srednjoškolske dobi do onih najstarijih, počeli su se okupljati nešto poslije 14 sati.

Prema procjeni nekih mještana bilo ih je tristotinjak, a osim brojnih novinarskih ekipa, 15-ak minuta prije ispraćaja na parkiralištu je diskretno parkirano i kombi vozilo s oznakama policije. Na ulazu u mjesto provezli su se i policajci u kombiju, a kako smo čuli, prije pogreba u Palovcu je bila i krim policija koja i dalje vodi istragu o smrti Jasmine Dominić.

 

Dirljivim riječima i molitvom župnik Vukalović oprostio se od Jasmine, a pri kraju vjerskog obreda zadrhtao mu je glas i gotovo je zaplakao.

Katarina Dominić-Srnec, nećakinja Jasmine Dominić, čija je majka osumnjičena za ubojstvo svoje sestre držala je Jasmininu uokvirenu fotografiju ispred lijesa i grobne rake. Smiljanin suprug Ivica bio je utučen.

Mještani Palovca još uvijek su šokirani događajem zbog kojeg je međimursko selo s oko 2000 stanovnika, udaljeno 15-ak kilometara od Čakovca, došlo i u fokus svjetskih medija. Nitko ne može spoznati motiv i razloge zbog kojih se dogodilo ubojstvo Jasmine. Mišljenja su podijeljena o motivu, ali i činjenici da je sestra Smiljana osumnjičena za ubojstvo.

- Kak', zakaj sve to, svima nam se to još mota po glavi. Sve je to tužno, jadno, prejadno - rekao nam je jedan mještanin Palovca.

- Kaj se dogodilo Smiljani u glavi to nitko ne može znati. Ja o Smiljani u zadnje dvije godine ne mogu ništa loše reći. Bila je vrijedna domaćica, brinula je oko djece, jedne kćeri, a jedna od njih igra nogomet - rekla je jedna od mještanki koja je bila generacija u osnovnoj školi 1977/1978. godine.

FOTOGALERIJA: Sprovod Jasmine Dominić

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 02:16