POHOTNIK DOBIO UVJETNU

MLADA PUTNICA TRAMVAJA LINIJE 11 DOŽIVJELA VOŽNJU IZ NOĆNE MORE Penzioner se 'svojim ukrućenim spolovilom trljao o njenu nogu...'

 
 Srđan Vrančić / CROPIX

Prije nešto više od godinu dana umirovljenik iz Sesveta D.S. (56) priuštio je 20-godišnjoj A.K., kao putnici tramvaja linije 11, vožnju iz noćne more na potezu od Frankopanske do Slovenske ulice kada se, “s ciljem da zadovolji svoj spolni nagon, svojim ukrućenim spolovilom trljao o njezinu nogu” nakon čega joj je rukom prešao po stražnjici. Djevojka se prestravila te počela vrištati i dozivati policiju, a pohotnika dok je bježao ulicom, uhvatio je policajac u civilu.

D.S. se ne osjeća krivim, a prema nepravomoćnoj presudi Općinskog kaznenog suda u Zagrebu koju je donijela sutkinja Jasna Zoretić Rendulić, nedavno je osuđen na kaznu koju je za njega tražilo tužiteljstvo - šest mjeseci zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje. Ujedno mu je dosuđena sigurnosna mjera obveznog psihijatrijskog liječenja.

- Tog 9. studenoga 2016. oko 12,40 sati ušla sam u tramvaj broj 11 na Ilici kod Frankopanske. Već pri ulasku na treća vrata tramvaja, uočila sam muškarca koji je ušao za mnom i stao mi s desna. U tramvaju je bila gužva, a kako se na sljedećem stajalištu oslobodio prostor, pomaknula sam se prema unutrašnjosti kod automata za karte. Za mnom je krenuo i taj nepoznati muškarac koji je stao lijevo iza mene. Iako je i dalje bila gužva u tramvaju, nije bila tolika da bi svi morali stajati jako blizu. Primijetila sam da se on naslonio dijelom tijela na moju lijevu nogu i tako nekoliko puta. Prvo nisam znala kojim se dijelom tijela prislonio, a kad sam osjetila dodir ruke na bedru i na stražnjici okrenula sam se prema čovjeku i vidjela da mu se kroz trenirku nazire spolovilo u erekciji. Uznemirila sam se i povikala. Osjetila sam strah i nelagodu jer to je drsko zadiranje u moju intimu. Na kraju sam za njim istrčala iz tramvaja te dozivala upomoć – prisjetila se žrtva bludnika.

Optuženi muškarac sve to odbacuje tvrdeći da je djevojka ničim izazvana počela vikati.

- Poričem da sam je dirao! Apsolutno nemam potrebu da radim takvo što. Kako ja imam psihičkih problema, jednostavno sam pobjegao iz tramvaja čim je povikala policija, policija! Jedan čovjek me na ulici srušio na pod i pokazao mi značku da je policajac. Tražili su potom u postaji od mene novčanik te su me pregledali misleći da sam džeparoš. Na kraju su mi policajci rekli: Oprosti, mislili smo da si kleptoman! Imam strah od policije. Doživio sam smrtni strah jer sam za vrijeme rata, dok sam prevozio oružje, bio zarobljen... – opisivao je optuženi u sudnici. Odgovarajući dalje na niz pitanja sutkinje, pa i na ono zašto je, ako nije kriv onda "oštećena djevojka izabrala baš njega kao osobu koja je počinila kazneno djelo" D.S. je odbrusio: "Očito se radi o osobi, a što je vidljivo iz njezinog iskaza, da nju stalno netko dira, pa je i više od sto puta dirana."

Njegov odvjetnik u spis je dostavio obilnu dokumentaciju koja se odnosi na njegovo teško zdravstveno stanje i liječenje, a ima i PTSP radi kojega se liječi u bolnici. Prije 25 godina imao je pokušaj suicida potenciran odlaskom na odsluženje vojnog roka. U vojsci je proveo mjesec dana nakon čega je ishodio odgodu na četiri godine da bi na idućoj regrutaciji oslobođen za stalno. Radio je na poslovima održavanja u jednoj novinskoj kući a potom i u HP-u gdje je, prema vlastitim tvrdnjama, dobio otkaz nakon sukoba sa šefom.

- Hodao sam Slovenskom prema Ilici prema tramvajskoj stanici. Ugledao sam muškarca od 50-ak godina obučenog u crnu jaknu i sivu trenerku s bijelom kapuljačom na glavi i vrećicom u ruci kako trči prema Črnomercu i gura sve oko sebe, a za njim je trčala djevojka od 20-ak godina koja je vikala "Zaustavite ga. Policija! Zovite policiju". Potrčao sam za njim te mu govorio: "Stani policija, ali se oglušivao pa sam ga svojom lijevom rukom uhvatio na njegovu lijevu izdavši mu novu naredbu da stane, ali opet je pokušavao bježati nekontrolirano mašući rukama. Uhvatio sam ga oko vrata i podmetnuo mu nogu da ga srušim na tlo te napravio ključ na lakat. Smirio se. Stavio sam mu lisice i legitimirao se značkom – ispričao je policajac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:12