UNIŠTIO ŽIVOT I NJOJ I SEBI

MLADIĆ (20) POMAHNITAO KAD JE ČUO DA MU BIVŠA CURA (17) IMA NOVOG DEČKA Objavio njezine golišave slike na Facebooku, ona se htjela ubiti od srama!

Split, 100814.
U 19 sati u skladistu gradjevinskog poduzeca Konstruktor u gradskom kotaru Sirobuja koje se nalazi u neposrednoj blizini gradskog groblja buknuo je veliki pozar. Brzom intervencijom vatrogasaca koji su na lice mjesta dosli za 10 minuta pozar je lokaliziran.
Foto: Marijo Basic / CROPIX
Marijo Bašić / CROPIX

Ilustracija

 

Školovani soboslikar M. G. (20) s krajnjeg istoka Hrvatske u posljednje dvije godine pretvorio je život u pakao svojoj bivšoj 17-godišnjoj djevojci. Zbog činjenice da ima novog dečka, odlučio joj se osvetiti.

I to preko društvenih mreža, točnije Facebooka, na kojem je, koristeći lažni profil “Jamce Boond”, razotkrio intimu bivše ljubavi objavivši njezine golišave fotografije zbog kojih je postala predmet sprdnje u školi. No, 20-godišnjak na tome nije stao - provalio je u prostorije HŽ Carga, čiju je arhivu, nakon što ju je opustošio, zapalio!

- U proljeće prošle godine primijetio sam da mi se s kćeri nešto čudno događa. Sva je bila napeta i rastresena. Nije mogla spavati niti jesti. Neprekidno se žalila na bolove u trbuhu i konstantne glavobolje. Supruga i ja smo s njom pokušavali razgovarati, no ona je svaki oblik odgovora izbjegavala. Na kraju nam je ipak priznala da je u školi zlostavljana, ali i na Facebooku, te da to više ne može izdržati i da joj dođe da se ubije - ispričao je vrlo potresno otac psihički maltretirane djevojke. Dodao je da mu se povjerila kako je na “jednom Facebook profilu, za koji nije znala čiji je, vidjela te svoje fotografije”.

Zlostavljanje

- Ja ih nisam pogledao, ali sam saznao da su to bile golišave slike. Kći je bila jako uznemirena, bojala se ići u školu, imala je bolove u trbuhu i glavobolje. Zbog svega smo zatražili i pomoć liječnice koja je propisala tablete za smirenje i protiv bolova. Sporne objavljene fotografije vidjeli su njezini vršnjaci u školi. Kći mi je bila izložena pogrdi i poniženju. I odbijala je ići u školu - zaključio je otac srednjoškolke na pragu punoljetnosti.

Prokazani osvetnik od odgovornosti ne bježi. Svjestan je što je učinio, no mala je to utjeha jednoj uništenoj mladosti.

- S tom djevojkom bio sam u vezi oko godinu dana, od 2015. do 2016. Jedan dan mi je bilo dosadno na poslu, pa sam iz ljubomore što ima novog dečka objavio njezine fotografije. Znam da sam ju povrijedio i žao mi je. Što se tiče, pak, krađe u HŽ Cargu, uzeo sam neke stvari iz objekta, ali nisam zapalio vatru ‘reda radi’, već sam se pokušao ubiti. Zato sam zapalio vatru i odvrnuo plin. Pomislio sam da će sve eksplodirati. Nazvao sam vatrogasce i otišao kući, gdje sam si ponovno pokušao oduzeti život prerezavši si venu - pravdao je svoje nepromišljene postupke s druge strane zakona 20-godišnji M. G.

Požar i krađa

Optužnica ga tereti da je 1. travnja 2018. došao na Trg Josipa Runjanina u Osijeku, s ciljem da se okoristi, provalio u prostorije tvrtke HŽ Cargo Zagreb udarajući nogama po ulaznim vratima. U unutrašnjosti, koju je temeljito pretražio, pronašao je ključ metalnog sefa i uzeo 100 kuna. Zatim je iz ureda komercijale uzeo stolno računalo MSGW Infinity, LCD monitor Philips, tipkovnicu, miš, prijenosnu metalnu kasu i torbu za laptop. Ukupna vrijednost? Oko 2100 kuna na štetu HŽ Carga. Zatim je iz centralne prostorije uzeo i brdski bicikl Mayo, vrijedan 1200 kuna, u vlasništvu Željka L., a na kraju je u arhivi, na radnim stolovima zapalio arhivsku građu, počinivši veliku materijalnu štetu jer se požar zamalo proširio i na okolne obiteljske kuće.

Osim toga, tužiteljstvo ga tereti i da je 8. svibnja lani, protivno članku 16. Konvencije o pravima djeteta, sa svog mobitela na tzv. zid svojeg lažnog Facebook profila Jamce Boond stavio dvije slike bivše maloljetne djevojke u donjem rublju. Sve to bilo je uznemiravajuće za djevojku jer je bila ponižena i izložena porugama vršnjaka.

Zbog tri kaznena djela - teške krađe, dovođenja u opasnost života i imovine te povrede privatnosti djeteta - tužiteljstvo za njega traži uvjetnih godinu dana zatvora.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo