DAMIR MINKOVIĆ

OSUĐEN NA 29 GODINA ZATVORA JER JE ZAKLAO STRINU I NJENOG POSINKA 'Kunem se životom, nisam to napravio'

 Srđan Vrančić / CROPIX

Na Županijskom sudu u Zagrebu Damir Minković (36) proglašen je krivim te je nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu od 29 godina zatvora zbog dva teška ubojstva.

- Kunem vam se životom, nisam to napravio - izjavio je na kraju suđenja prije dva dana 36-godišnjak, optužen za krvavo ubojstvo strine Marije Minković (77) i njezina posinka Siniše (50) 24. studenoga prošle godine rano ujutro u njihovoj kući u zagrebačkim Strugama.

Prema optužbi, zaklao ih je nožem zbog novca. Nju je četiri puta zarezao po vratu, a njega tri. Potom je, stoji u optužnici, ispremetao stan u potrazi za novcem. Budući da novac nije našao u ladicama, iz strininog novčanika je uzeo neutvrđen iznos. Potom je otputovao u Beograd kod djevojke, ali je nakon nekoliko dana kasnije uhićen pri povratku iz Srbije.

Sudilo mu se za dva teška ubojstva, počinjena iz koristoljublja, ali i na okrutan način. Njegova pokojna strina, odnosno strina njegova oca, kako je na sudu pojasnio Minković, bila je teško pokretna, dok je njezin posinak bio osoba s posebnim potrebama. Živjeli su u susjednoj kući i od kuće optuženika dijelio ih je samo vanjski zid.

- Oštećeni su bili moja familija i jako mi je žao što im se to dogodilo. Prošli tjedan kada sam došao tamo na očevid, bio sam potresen. Više ih nikad u životu neću vidjeti. Posebno mi je žao za Sinišu, koji je bio mentalno zaostao, ali veseo i dobar čovjek - rekao je Minković u svojoj obrani. Ispričao je pritom kako im je, kad je trebalo, pomagao u kući i dvorištu, a strina mu je onda znala dati od 20 do 50 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:25