PRESTRAVLJENI STANARI

MONSTRUM IZ REMETA ‘Susjed iz ove kuće upucao je svog psa pa ga htio dokrajčiti vilama i kosom’

Desetogodišnji Ben jučer je hitno operiran i zbrinut na

Upucao ga je, smireno odnio u hladni potok i tamo ostavio da umre. Scenarij iz horora dogodio se u nedjelju u naselju Jazbina, na Remetama.

Stanari tvrde da je njihov susjed svog desetak godina starog šarplaninca Bena hladnokrvno upucao, a potom ga htio dokrajčiti vilama i kosom. U tome su ga spriječile žene koje su nesretnog psa pronašle, a koje su to opisale i policiji. Ben je hitno prevezen na Veterinarski fakultet, gdje je operiran.

Pas nije čipiran. No, u susjedstvu su svi jednoglasno uprli prstom u obitelj koja živi u kvartu. Policija, koja je odmah izašla na teren, pokucala im je na vrata. Otvorio im je 13-godišnji dječak, koji je rekao da ništa o tome ne zna. Kasnije se saznalo da je vlasnik policiji, koja je došla do njega, rekla da Ben nije njegov.

- A kućica u dvorištu, prazna zdjelica i gomila Benove dlake oko kućice? Susjedi su nam rekli da ga godinama nije ni pošteno nahranio, nego su oni uskakali, noseći nesretnoj životinji hranu. Najgore od svega je što smo psa, nakon što smo ga vidjele, nakratko ostavile samog, da odemo po mobitele i organiziramo se. Kad smo se vratile, iznad njega su bila dva muškarca: jedan s vilama, drugi s kosom. Jasno smo ih vidjeli, bili su to vlasnik i njegov sin. Htjeli su ga dokrajčiti. To je jezivo - rekle su nam djevojke koje su pronašle nesretnog psa i spasile ga.

Na Veterinarskom fakultetu kažu kako je pas sada bolje, no da prima antibiotike i analgetike. Rana od metka nije toliko problematična koliko inficiran stražnji dio tijela. Zbog toga se ne može normalno koristiti stražnjim nogama. Osim toga, agresivan je. Moguće je da je razlog tome trauma koju je proživio, no moguće je i da je tako naučen.

D. M., za kojega svi susjedi kažu da je vlasnik Bena, tvrdi kako ništa od onoga što mu se stavlja na teret nije točno. Iako na ogradi ima znak “oštar pas”, kaže da nema psa. Tvrdi, riječ je o neistinitim optužbama.

- Nemam veze s cijelim slučajem. Pas je lutalica, nisam ga nikad u životu vidio. Ne znam otkud nekome da sam ga upucao, a onda išao ubiti vilama. Pas uopće nije moj - tvrdi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 04:43