PRESEDAN U ZAGREBU

PREPAD NA ZLOSTAVLJAČE Mučili psa, prijavili ih građani, policija otkrila ilegalni šinteraj u kući kod Velike Gorice

U kući kod Velike Gorice pronađeno je 16 pasa koji su držani nelegalno. Svi su zbrinuti u Skloništu za životinje

Nakon prijave građanke o zlostavljanju pasa koja im nije djelovala kao hitan slučaj, zagrebačka je policija inicijativom Županijskog državnog odvjetništva u petak razotkrila ilegalni šinteraj pokraj Velike Gorice u kojem se nalazilo 16 pasa, koji su zatim premješteni u sklonište za pse. Sve je počelo telefonskom prijavom jedne Zagrepčanke.

- Željela bih prijaviti dvojicu muškaraca koji su maloprije udarili psa i strpali ga u prtljažnik automobila bez zraka i vode. Evo, uspjela sam zapisati i registraciju automobila - prijavila je Maja (podaci poznati redakciji) policiji zlostavljanje psa kojem je svjedočila u utorak poslijepodne na zagrebačkoj Savici.

Na fotografiji se vidi kako počinitelji po asfaltu vuku iscrpljenog psa koji se opire i ne želi ući u automobil

Maja je vidjela kako dva muškarca drže psa na užetu i doslovno ga vuku prema otvorenom prtljažniku auta. Pas se, očito iscrpljen, odupirao, no muškarci su ga udarili, podigli i strpali u prtljažnik. Bilo je sat vremena nakon podneva i 40 Celzijevih stupnjeva.

Užasnuta žena uspjela je zapisati registraciju i obavijestila infocentar udruge Suza i policiju. Prošlo je nekoliko dana, a zabrinuta žena svaki je dan zvala policiju da bi saznala jesu li otkrili zlostavljače i kako je pas. U policiji su joj odgovorili da to nije hitan slučaj i da će je obavijestiti ako se vlasnik vozila javi.

Premda u policiji odmah nisu reagirali, za slučaj je saznalo Županijsko državno odvjetništvo, koje je u petak posjetilo vlasnika automobila i njegova pomagača. I imali su što vidjeti.

Način na koji su postupali prema psu revoltirao je građane, koji su zapisali registraciju crvenog Golfa kojim je pas odvezen

U obiteljskoj kući pokraj Velike Gorice našli su maltretiranog psa, ali i još 15 pasa koje su nelegalno držali u boksevima u dvorištu kuće. Prema nalogu Veterinarske inspekcije, psi su odmah premješteni u Sklonište za životinje Pokupsko Cerje u Velikoj Gorici, gdje će ostati do kraja istrage.

- Oni koji nisu cijepljeni trenutno su u karanteni, ali su svi dobro. Što će biti s njima, znat će se nakon istrage Veterinarske inspekcije - kažu iz skloništa.

Dvojica voditelja ilegalnog šinteraja kazneno su prijavljeni za slučaj zlostavljanja psa pasmine škotski ovčar koje se dogodilo u utorak. Koja kazna će ih stići za ilegalno držanje pasa, znat će se nakon završetka istrage DORH-a i Veterinarske inspekcije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:07