POLICIJA SVE ISTRAŽUJE

NA JEDINOG HRVATSKOG ZASTUPNIKA U SKUPŠTINI CRNE GORE ZALETIO SE AUTO 'Šetao sam rivom u Tivtu, a onda sam vidio kako jure prema meni...'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 13.01.2018. u 13:03

Skupština Crne Gore

Adrijan Vuksanović

Zastupnik Hrvatske građanske inicijatie (HGI) u crnogorskom parlamentu Adrijan Vuksanović izjavio je da se u petak navečer, dok je šetao rivom, na njega zaletio automobil velikom brzinom.

Vuksanović je rekao da se oko 23.15 sati nakon druženja s prijateljima uputio u šetnju rivom, a kada je prošao crkvu Svetog Roka, naišao je automobil iz suprotnog smjera.

"Vozilo je išlo polako, ali kada su me ugledali, automobil je naglo ubrzao prema meni. Prvo sam pomislio da se netko šali, da je to netko možda od mojih prijatelja, ali kada sam vidio naglo skretanje automobila, skočio sam u stranu. Uspio sam se, međutim, okrenuti i vidjeti broj tablica", kazao je.

Po njegovim riječima, vozilo metalik sive boje imalo je tivatske registracijske oznake i u njemu su, koliko je uspio vidjeti, bile tri osobe. Oni su mu iz vozila u pokretu nešto dobacili ali, kako kaže, nije ih razumio.

Vuksanović je incident prijavio policiji.

"Očekujem da policija utvrdi je li motiv moj politički angažman ili su to napravile osobe u raspoloženju smanjene odgovornosti. Slučaj sam prijavio policiji ne samo zbog sebe, već kako bih zaštitio i druge građane, da se i njima nešto slično ne dogodi", kazao je on.

Podgorički list Vijesti javlja da je policija u Tivtu pronašla vozača koji se zaletio u Vuksanovića. Riječ je o S.R., koji je, zajedno sa suvozačem V.S., negirao navode iz prijave, a i tužiteljstvo je objavilo da u svemu nema elemenata kaznenog djela.

- Brzom intervencijom policijskih službenika nakon desetak minuta od prijave pronađeno je predmetno vozilo kojim je upravljao S.R. iz Tivta. Sa S.R. je potom u prostorijama OB Tivat u 23,50 obavljen informativni razgovor povodom prijave Vuksanovića. U svojoj izjavi S.R. je negirao navode Vuksanovića, te je naveo da se vraćao iz Gornje Lastve ali da prolaskom navedenim putem nije ni primijetio Vuksanovića. Ubrzo je identificiran i suvozač S.R, a radi se o V.S. iz Tivta. V.S. je u prostorijama OB Tivat dao izjavu identičnu izjavi S.R, ističe se u priopćenju Uprave policije te se dodaje da je daljnji operativni rad u tijeku.

Predsjednica HGI Marija Vučinović najoštrije je osudila napad automobilom na Vuksanovića, a isto je učinilo i Hrvatsko narodno vijeće Crne Gore.

Izdvajamo