STRAVA

Na koprivničkoj Šoderici utopio se mladić: 'Bili smo na terasi vikendice i vidjeli da se nešto na obali događa, svi su gledali u vodu'

 
 HGSS

Tijekom kupanja s prijateljima mladić je u jednom trenutku nestao pod površinom vode na koprivničkoj Šoderici i više nije izronio. Bilo je to nešto prije 21 sat, a neslužbeno doznajemo da se radi o Robertu Markešu (23) iz Bakovčica, piše ePodravina.

Organizirana je velika akcija u kojoj su policija, vatrogasci, HGSS i mještani tražili nesretnog Roberta, no oko 23 sata sve je prekinuto zbog mraka i slabe vidljivosti.

Prekid zbog mraka

Ujutro je potraga nastavljena, od zore su policijski ronioci pretraživali jezero i malo prije 7 sati pronašli su tijelo i izvukli ga na obalu.

Jedan od mještana nam je u razgovoru rekao kako smatra da se tragedija dogodila zbog loših uvjeta na Šoderici.

- Užasno, strašno. Jeste vidjeli kakve su rese tamo? Mi se vozimo čamcima dok pecamo, to ne možeš proći, u dubinu su po 5-6 metara dugačke. Netko se zaplete u to bez problema. Umjesto da to rješavaju, svi se bave samo rušenjem bajti, sramota - rekao nam je mještanin, koji je želio ostati anoniman.

Vikendaši očevici

Spomenimo i da su očevidne radnje u tijeku te da će se tek utvrditi okolnosti utapanja.

Neki od vikendaša na Šoderici svjedočili su nevolji, a jedna od njih nam je ispričala kako je to izgledalo.

- Bili smo na terasi vikendice i vidjeli da se nešto na obali događa, svi su gledali u vodu. Odjednom je netko rekao ‘mislim da se netko utopio’. Mislili smo da nije istina, bilo nam je to nevjerojatno, no ipak je istina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:14