INTERVENCIJA JVP ZAGREB

NA ZAGREBAČKOM SREBRNJAKU EKSPLODIRAO AUTOMOBIL Vatrogasci ugasili požar, svjedokinja: 'Skočili smo iz kreveta, mislili smo da je opet potres'

 

Pod nerazjašnjenim okolnostima jutros nešto prije pet sati izgorio je osobni automobil u Ulici Srebrnjak na zagrebačkoj Lašćini. Zagrebački vatrogasci su se odmah po dojavi odazvali na intervenciju te ugasili vatrenu stihiju i spriječili širenje na obližnja vozila.

Dva vozila s devet vatrogasaca gasilo je požar na automobilu. Požar se dogodio na adresi Srebrnjak 126, a vatrogasci su dojavu o požaru dobili u 4:58. Požar je brzo ugašen, kazali su za Jutarnji iz zagrebačke Javne vatrogasne postrojbe.

U tijeku je policijski očevid kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do buktinje, odnosno je li za požar kriv ljudski faktor, namjerni piromanski čin ili kvar na instalacijama.

Za stanovnike Lašćine bilo je to buđenje iz noćne more.

- Kad je eksplodiralo, iskočili smo iz kreveta. Stakla na prozorima su se tresla. Mislili smo da je opet potres jer je trešnja stakala potrajala. No, odmah zatim se kroz prozor naziralo narančasto svjetlo. Gorio je auto i sve je izgledalo kao da požar gubi kontrolu, kao da će se proširiti i na susjedne aute i na živicu koja je na metar dalje i na krošnju drveta iznad auta. Da je netko tog trenutka prolazio pored ili bio u blizini, sigurno bi nastradao - rekla je za Jutarnji jedna čitateljica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:00