ROMANTIČNA PREVARA

Naivna Riječanka povjerovala u obećanja o zajedničkom životu, ostala bez više od 40.000 eura

U protekla tri mjeseca komunicirala je s nepoznatom osobom putem društvene mreže i uplaćivala novac na račune te osobe

Ilustrativna fotografija

 Nikša Stipaničev/Cropix

Naivna 68-godišnjakinja s riječkog područja ostala je bez više od 40.000 eura, koje je u više navrata uplaćivala nepoznatoj muškoj osobi, povjerovavši u obećanja o budućem zajedničkom životu i dobivanju velikog novčanog iznosa, izvijestila je u četvrtak PU Primorsko-goranska.

Obmanuta virtualnim obećanjima, 68-godišnjakinja je u protekla tri mjeseca komunicirala s nepoznatom osobom putem društvene mreže i uplaćivala novac na bankovne i poštanske račune te osobe.

Policija upozorava da to nije prvi slučaj u kojem se nepoznate osobe lažno predstavljaju na društvenim mrežama kao pomorci na radu u inozemstvu ili strani bogati vlasnici te nagovaranjem i obmanjivanjem žrtvu materijalno oštete.

Romantične prijevare su jedne od najčešćih financijskih online prijevara, u kojoj se prevarant pretvara da želi romantičnu vezu, a cilja žrtve na društvenim mrežama, internetskim stranicama za upoznavanje ili putem elektroničke pošte kako bi ostvario protupravnu imovinsku korist.

Počinitelji tzv. romantičnih prijevara iskazuju tobožnje snažne osjećaje prema žrtvi, a nakon što zadobiju njeno povjerenje traže novac, darove ili podatke o bankovnim računima, ističe policija.

Ako vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac iz bilo kojeg razloga odmah prestanite komunicirati s njom i ne uplaćujte novac, a događaj prijavite policiji na broj 192, poručuje PU primorsko-goranska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 11:04