INCIDENT

NAPAD NA VATERPOLISTE CRVENE ZVEZDE Sud dvojici huligana sa splitske rive odredio pritvor, trećeg pustio da se brani sa slobode

 CROPIX

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu otvorilo je istragu protiv trojice osumnjičenika za napad na vaterpoliste Crvene Zvezde u subotu na splitskoj Rivi, piše Dalmatinski portal.

Radi se o mladićima u dobi od 23 do 25 godina.

U rješenju o istrazi navodi se kako postoji osnovana sumnja da su postupali zajednički i dogovorno te da su u lokalu pristupili trojici vaterpolista Crvene Zvezde. Zbog izrazite netrpeljivosti prema osobama druge nacionalnosti više su ih puta udarali šakama i nogama te palicama i drugim predmetima po tijelu nazivajući ih pogrdnim imenima.

U nakani neovlaštenog pribavljanja predmeta osumnjičenici su zahtijevali od jednog zvezdaša da im preda odjeću s klupskim oznakama uz riječi prijetnje. Dvojica mladića su uspjela pobjeći, dok su za trećim osumnjičenici nastavili trčati s teleskopskom palicom u ruci i noževima. Od straha je skočio u more. Osumnjičenici su i dalje uz prijetnje zahtijevali da im preda odjeću, što je u strahu za vlastiti život i učinio.

Osumnjičenici su se udaljili s Rive noseći sa sobom trenerku i majicu čime su pribavili neosnovanu materijalnu korist od tisuću kuna. Napadnuti vaterpolist zadobio je hematom nosa.

Nakon ispitivanja, zamjenica županijskog državnog odvjetnika predložila je određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti da bi osumnjičenici mogli ponoviti kazneno djelo.

Sud je dvojici odredio zadržavanje u istražnom zatvoru, dok je 23-godišnjaka pustio da se brani sa slobode, s obzirom da dosad nije bio kazneno prijavljivan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:00