ZALIHA ZA ULTRU

NAPADAČ NA LUKU RITZA IDE U ZATVOR Uhvaćen na trajektu za Hvar s ogromnom količinom ectasyja

 Foto: Vedran Đulić / CROPIX

Zbog posjedovanja više stotina tableta ecstasyja namijenjenih prodaji, Kristijan Milović (26) iz Zagreba na splitskom je Općinskom sudu nepravomoćno osuđen na godinu i šest mjeseci zatvora.

Milović, koji se u istražnom zatvoru nalazi od srpnja prošle godine, što mu je uračunato u kaznu, u svojoj je "karijeri" skupio nekoliko pravomoćnih i uvjetnih i bezuvjetnih presuda zbog krađa, krivotvorenja isprava, paljenja kontejnera po Zagrebu, a poznat je i kao jedan od napadača na zagrebačkog maturanta Luku Ritza, koji je prije 10 godina bez ikakvog povoda brutalno pretučen na autobusnoj stanici te je preminuo od posljedica premlaćivanja. Tada nije odgovarao za sudjelovanje u napadu na Ritza jer je, kako su izvještavali mediji, postupak protiv njega obustavljen budući da je prije njegova završetka ukrao motocikl, te je poslan u Odgojni zavod u Turopolje.

Po tadašnjim izjavama svjedoka, upravo je Milović bio jedan od dvojice mladića koji su "žicali" novac, što im je samo bio povod za mahniti napad na Ritza i njegova prijatelja. Njegovo je lice bilo nacrtano na fotorobotu koji je policija tada objavila tragajući za napadačima koji su se skrivali.

Priznao krivnju

Milović je, pak, na splitskom sudu osuđen nakon što je 18. srpnja prošle godine uhićen na trajektu "Marjan" koji je prometovao na liniji Split – Stari Grad, te je policija u njegovu ruksaku pronašla dvije plastične vrećice s 388 tableta ecstasyja, teških 149,50 grama, te jednu plastičnu vrećicu s 2,82 grama MDMA koje je trebao dalje prodati partijanerima koji su bili na "Ultri".

U svojoj obrani Milović je priznao krivnju, te je rekao da je odlučio prodavati drogu jer je bio "pritisnut financijskim problemima uzrokovanim kockom te konzumacijom opojnih droga, ali isto tako i nesređenim obiteljskim odnosima".

Kazao je da mu je jednom prigodom muškarac po imenu Ivan pozajmio tisuću kuna, što je on brzo potrošio, a nije to poslije mogao vratiti. Da bi vratio svoj dug, tvrdio je, pristao je drogu dostaviti nekome ispred pošte u Starome Gradu na otoku Hvaru. Da je u tome uspio, dobio bi određenu količinu tableta ecstasyja, a i dug bi mu bio oprošten.

Sucima je rekao i da je svjestan "u kakvu se glupost upustio", te je iskazao žaljenje i kajanje zbog toga, a i obećao je da više neće činiti nikakva kaznena djela.

– Ovakva vrsta i količina opojne droge, posebice uzevši u obzir da je okrivljenik kazneno djelo počinio u vrijeme održavanja festivala "Ultra Europe" 2017. na koji dolaze mladi iz cijeloga svijeta, ukazuje na visoku organiziranost okrivljenika i namjeru da opojnu drogu preda za novčanu naknadu, a nipošto na "otplatu duga" stanovitom Ivanu, koji vjerojatno i ne postoji – obrazložio je, među ostalim, u presudi sudac Zoran Ivanišević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:07