PONOVIO ZLOČIN

Napadač na Luku Ritza opet pretukao mladića!

Dječak (15) je stajao kod Avenue Malla kada su ga J.J. i trojica 16-godišnjaka napala, pretukla te mu uzela novčanik i mobitel
 Dragan Matić/Cropix

ZAGREB - Policija je uspješno riješila slučaj premlaćivanja 15-godišnjaka kojeg su u subotu kod Avenue Mallu napala i opljačkala četvorica 16-godišnjaka. Među privedenim 16-godišnjim napadačima nalazio se i J.J. koji je sudjelovao u napadu na preminulog Luku Ritza, no pušten je da se brani sa slobode.

Podsjetimo, 15-godišnji dječak u subotu je večenjim satima, oko 22.30 sati, sjedio pred poznatim trgovačkim centrom u Novom Zagrebu kada su mu prišla trojica mladića te ga tražila novac za cigarete.

Dječak je krenuo dati nasilnicima što traže, no tada ga je jedan od napadača udario, a druga dvojica su ga srušila s klupice. Privedeni J.J. je stajao sa strane i promatrao.

Napadnuti se mladić pridigao i počeo bježati, a napadači, kojima se pridružio i J.J., počeli su trčati za njime. U naguravanju su mu skinuli kožnu jaknu s mobitelom i novčanikom dok su zlatni lančić stgrali s vrata.

Daljni dječakov bijeg spriječio je J.J. koji ga je srušio na pod da bi ga on i njegovi kolege iscipelarili. Vratili su mu jaknu i lančić, no novčanik i mobitel su zadržali.

Ozlijeđeni je mladić prevezen u KBC Zagreb gdje su mu utvrđene, srećom, samo lakše ozljede.

Tijekom policijske istrage na obavijesni je razgovor prvo doveden 16-godišnji J.J., a nakon njega i ostala trojica napadača. J.J. odmah je izveden pred općinskog suca za mladež dok ostali završili u istražnom centru Županijskog suda u Zagrebu. Napadnuti je mladić prepoznao grupu koja ga je napala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:38