SLUČAJ LOVRIĆ MERZEL

NAPOKON POČELO SUĐENJE BIVŠOJ SDP-ovoj ŽUPANICI Nakon moćnog tajkuna, nagodila se još jedna osoba, evo kolike kazne su dobili za davanje mita...

 
Marina Lovrić Merzel i odvjetnik Čedo Prodanović stižu na Županijski sud (27.6.2018.)
 Bruno Konjevic / CROPIX

Suđenje bivšoj županici Marini Lovrić Merzel službeno je počelo danas u 10 sati, i to nakon pripremnog ročišta na kojem su se dvije osobe nagodile zbog davanja mita, te prihvatile svoje kazne.

Suđenje je trebalo početi prije godinu i pol, no predsjednik sudskog vijeća Ivan Turudić nije htio potvrditi nagodbu za suokrivljenika Željka Žužića, a tu njegovu odluku je Vrhovni sud dva puta proglasio nezakonitom.

Jutros je pak potvrđena kazna za Žužića koji se nagodio za godinu dana uvjetne uz rok kušnje od četiri godine, zbog davanja mita bivšoj županici Marini Lovrić Merzel. Žužić će tako na suđenju od sada imati ulogu svjedoka.

Zagreb, 270618.
Na Zupanijskom sudu pocelo je sudjenje Marini Lovric Merzel.
Na fotografiji: Marina Lovric Merzel
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjevic / CROPIX
Marina Lovrić Merzel na Županijskom sudu (27.6.2018.)

Najveća novost je i da se osim Žužića nagodila još jedna osoba, Zvonko Rožić. Njegova nagodba je također prihvaćena pa mu je izrečena kazna od osam mjeseci uvjetno uz rok kušnje od dvije godine.

Glavna rasprava je tako oko 10 sati počela na zagrebačkom Županijskom sudu, zbog Uskokovih optužbi za primanje mita i pranje novca, kao i neosnovano plaćanje savjetnika, preplaćivanje zgrade za Hitnu pomoć i trošenja javnog novca na privatne zabave.

Zagreb, 270618.
Na Zupanijskom sudu pocelo je sudjenje Marini Lovric Merzel.
Na fotografiji: Marina Lovric Merzel
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjevic / HANZA MEDIA
Marina Lovrić Merzel

Optužnica protiv bivše županice potvrđena je krajem 2015. no početak suđenja odgađan je nekoliko puta jer je sudac Turudić odbijao prihvatiti nagodbu sa Žužićem, koji je još 2016. priznao da je bivšoj županici dao sto tisuća eura mita.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:07