OPTUŽEN ZA PRONEVJERE

NASTAVLJENO SUĐENJE TATI SLAVENU Pred sutkinjom gotovo zaplakao, saslušane dvije svjedokinje

 
 Davor Pongračić / CROPIX

Na Županijskom sudu u Velikoj Gorici nastavljeno je suđenje Slavenu Vujiću, javnosti poznatijem kao "tata Slaven", kojeg se sumnjiči za stotine tisuća kuna teške financijske malverzacije.

Prošlog mjeseca na sudu je saslušan niz svjedoka koji su u detalje objasnili Vujićev mehanizam izvlačenja novca iz različitih udruga putem kojih je "tata Slaven" prikupljao novac za djecu s osjetilnim oštećenjima i drugim posebnim potrebama. U ponedjeljak su saslušani Ana Marija Gabud i Željka Radan.

One su svjedočile na prijedlog Županijskog državnog odvjetništva.

Fotoreporteri Cropixa zabilježili su na sudu u Velikoj Gorici emotivan trenutak u kojem je Slaven Vujić gotovo i zaplakao.

Velika Gorica, 091219.
Zupanijski sud.
Sudjenje Slavenu Vujicu, poznatijem kao tata Slaven koji je  borbom za sina s autizmom ganuo javnost optuzen da je izvukao pola milijuna kuna od donacija za bolesnu djecu.
Foto: Davor Pongracic / CROPIX
Davor Pongračić / CROPIX

Njegov odvjetnik Davor Marčec nije nam znao reći zašto je Vujić tako reagirao, no kaže kako je suđenje "tek počelo".

- Saslušana su dva svjedoka koje je predložilo tužiteljstvo. Suđenje ide dalje, a moj će klijent tek otkriti istinu o onome za što ga se tereti - rekao nam je odvjetnik Marčec.

Tatu Slavena konkretno se tereti za sumnjivo poslovanje putem udruga Grad anđela i Senzori. Vjeruje se da je "zamračio" najmanje pola milijuna kuna koje su bile namijenjene djeci s potekoćama u razvoju.

Priča je to koja počinje još 2015., a raspetljava se i 2016., kada je Vujić bio u središtu medijske pozornosti.

Javnost je ovaj rođeni Bračanin uvjerio kako je dobrostojeći biznismen koji je prodao svu imovinu i napustio posao kako bi se posvetio brizi o djetetu, autističnom mališanu zaraznog osmijeha. Okosnica njegovog djelovanja bio je blog koji je pisao, iznoseći svoja iskustva kao roditelja djeteta s poremećajem.

Oko sebe je počeo okupljati roditelje druge djece s posebnim potrebama te im nudio “terapije” koje je, prema optužnici, roditeljima naplaćivao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:09