BIJEG U SLOBODU

'NEŠTO SAM PROGUTAO...' Doznali smo nove detalje bijega Ivana Đorđevića, po dolasku u bolnicu liječnici su mu dali laksativ

 
Remetinec
 Damir Krajač / CROPIX

<<<<<<<< NOVO 13.05 - Pritvorenik Đorđević dovezen je na hitni bolnički prijem u KB Sestre milosrdnice nakon što je u pritvoru obavijestio nadležene da je 'nešto progurao' i da mu nije dobro. No, liječnici su utvrdili da pritvorenik nije životno ugrožen pa mu je dan laksativ (sredstvo za čišćenje crijeva) a liječnici su i dalje pratili njegovo zdravstveno stanje.

Zbog laksativa u nekoliko je navrata morao na WC do kuda su ga pratili pravosudni policajci i skidali mu lisice. U jednom trenutku očito je iskoristio priliku i uspio umaknuti svojim čuvarima.

----------------------------

Iz KB "Sestara milosrdnica" u nedjelju je pobjegao pritvorenik remetinečkog zatvora Ivan Đorđević (31), državljanin Srbije, gdje ima i prebivalište i gdje mu živi obitelj, a iskoristio je trenutak dok je bio na WC-u i napustio je bolnicu gdje je bio na liječenju, potvrđeno nam je jutros u Ministarstvu pravosuđa. Potvrđeno je i da se sve dogodilo jučer oko 11:15 sati. Pritvorenik je bio pod direktnim nadzorom dvojice pravosudnih policajaca.

On je bio nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora zbog krijumčarenja ljudi, a pritvor mu je određen rješenjem Općinskog suda u Novom Zagrebu broj K-418/2019. Krajem listopada donesena je presuda na temelju priznanja po kojoj je I. Đ. priznao krivnju, ali nije prihvatio i sankciju od četiri godine zatvora i 21. studenog se žalio na presudu, a osim toga protiv istog okrivljenika vode se još postupci na Županijskim sudovima u Karlovcu i Velikoj Gorici.

Nakon što je donesena nepravomoćna presuda Đorđević se žalio na rješenje o određivanju pritvora, ali mu je Županijski sud u Velikoj Gorici odbio tu žalbu i produljio pritvor. Obrazloženje zbog kojeg su ga ostavili u Remetincu bilo je da ima prebivalište u Srbiji, da ničim nije bio vezan za Hrvatsku te da postoji opasnost da bi ako bi ga se pustilo na slobodu mogao postati nedostupan Hrvatskom pravosuđu ili čak i pobjeći. I Đorđević je to i učinio, pa tako postoji vjerojatnost da je možda već napustio Hrvatsku. U svakom slučaju o njegovu bijegu odmah su obaviješteni i svi granični prijelazi, a sad će se daljnjom istragom ustanoviti je li bijeg bio planiran, ima li pomagača ili više njih, te je li napustio Hrvatsku.

Kako smo doznali on je u bolnici bio na liječenju i pod nadzorom pravosudnih policajaca, ali je u jednom trenutku rekao da je nešto progutao i kako bi se ustanovilo o čemu je riječ, on je zatražio u jednom trenutku da ode na WC i nakon toga je nestao.

Ministarstvo pravosuđa utvrđuje sve okolnosti bijega pritvorenika, te eventualnu odgovornost pravosudnih policajaca, a policijska uprava zagrebačka je izdala nalog za raspisivanjem tjeralice za odbjeglim pritvorenikom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 08:11