OPUSTOŠILI SVE

NEVJEROJATNA KRAĐA U OKOLICI ZAGREBA Nepoznati 'vrtlari' pod okriljem noći pokrali cijelo polje industrijske konoplje, iza sebe ostavili trag...

 
Ilustracija
 Danijel Bartolić / CROPIX

Zagrebačka policija intenzivno traga za nepoznatim vrtlarima koji su pod okriljem noći sa 8. na 9. listopada opustošili polje industrijske konoplje na području Zaprešića.

Ukradeno je preko 200 sadnica čija je vrijednost procijenjena na preko 350 tisuća kuna. U tom noćnom pohodu, međutim, kradljivci su ostavili na puteljku škare koje je izuzela policija, a jesu li na njima ostali otisci koji bi pomogli istražiteljima da dođu do novopečenih vlasnika konoplje, pokazat će istraga.

Prema procjeni vlasnika polja i njegovih kolega kojih je još osam u tom poduzetničkom poduhvatu u zaprešićkom kraju, za pobrati tih 200-tinjak biljaka tri bi osobe utrošile otprilike četiri sata.

Tko je sve znao da se na navedenoj lokaciji uzgajaju vrijedne sadnice, ostaje tek vidjeti, no uzgajivači otkrivaju kako je baš za to polje znalo njih vrlo malo jer su se reklame i eventi gdje se pokazivao uzgoj, odrađivali na druga dva glavna polja.

- Na polju se radi selektivni uzgoj isključivo ženskih biljaka, a muške koje služe da peludom oplode cijelu livadu, se vade. Šteta? Možda čak i pola milijuna kuna. Po biljci se može dobiti i do 200 grama cvijeta, a u maloprodaji u trgovinama cijena cvijeta je 75 kuna, dok u veleprodaji je oko 40 kuna. Pretpostavljam da su lopovi mislili da je ovo polje napušteno, a po mraku su si dali truda. Na svakoj stabljici je nekoliko različitih vrhova koji se režu, no neki cvjetovi su im promakli jer su krali po mraku - ogorčeno je zaljučio jedan od 2500 uzgajivača konoplje u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:54