NOŽEM GA UBILA DJEVOJKA

NEVJEROJATNA PRIČA DOBILA JOŠ BIZARNIJI ZAVRŠETAK Zaklani muškarac iz stana u Vrapču je osuđeni ratni zločinac i bivši čuvar zloglasnog zatvora

 
 CROPIX

Božica N. (41), koja je prije tjedan dana u stanu u Vrapču nasmrt nožem izbola svog dečka Dražena Pavlovića (53), tri dana prije ubojstva puštena je iz istražnog zatvora, u kojem je provela nekoliko mjeseci zbog prijetnji da će ubiti svoju majku.

Štoviše, nakon što ju je majka prošlog ljeta prijavila za prijetnje, Božica N. je nakon dva mjeseca puštena iz Remetinca, no bila joj je izrečena mjera zabrane uspostave kontakta s majkom. Međutim, ona je tu mjeru prekršila nazvavši majku te je opet vraćena u Remetinec, gdje je ostala sve do 24. prosinca prošle godine. Tri dana kasnije, nakon zajedničke pijanke sa svojim dečkom Draženom P., ona ga je izbola kuhinjskim nožem, a obdukcijom je utvrđeno da ga je nožem izbola u prsa, leđa i glavu. Vidjevši što je učinila, nazvala je policiju i izjavila da je silovana te je svoje postupke pokušala objasniti samoobranom.

No, nakon provedenih pregleda i očevida policija i tužitelji nisu joj povjerovali te su je osumnjičili za teško ubojstvo na “okrutan ili podmukao način”, za što je maksimalna kazna 40 godina zatvora. Nevjerojatna priča postaje još bizarnija ako se u obzir uzme tko je ubijeni. Naime, policija je najprije utvrdila da nitko od njih nije prijavljivan za neka druga kaznena djela osim međusobnih nasilnih ispada, no ispostavilo se da to nije istina. Naime, kako neslužbeno doznajemo, Dražen P. je zapravo Dražen Pavlović koji je tijekom Domovinskog rata bio čuvar u zloglasnom zatvoru u Kerestincu te je pravomoćno osuđen ratni zločinac.

Naime, Pavlović je nakon ponovljenog suđenja u postupku za Kerestinec bio pravomoćno osuđen na dvije godine zatvora jer je sa zapovjednikom “Konačišta” Kerestinec, pukovnikom Stjepanom Klarićem, sudjelovao u mučenju civila i ratnih zarobljenika koji su tamo dovođeni 1991. i 1992. godine. Na ponovljenom suđenju Pavlović je bio nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu od tri godine zatvora, međutim, u travnju prošle godine Vrhovni sud smanjio mu je kaznu na dvije godine. Gotovo čitavu kaznu Pavlović je bio izdržao u pritvoru tijekom trajanja postupka i još mu je bilo ostalo 20 dana zatvora, što je i “odradio” u proljeće prošle godine.

No, njegova veza s Božicom N., koja je, prema policijskoj evidenciji, često kulminirala nasilnim ispadima, eruptirala je ponovno 2016. godine, kada je u intervenciji policije Božica uhićena i prijavljena zbog pokušaja ubojstva Pavlovića, koji je, navodno pod nerazjašnjenim okolnostima, bio uboden oštrim predmetom u bubreg. No, postupak protiv nje ubrzo je obustavljen jer je Pavlović nije teretio. U ponovnom sukobu sa zakonom Božica se našla prošloga ljeta, kada ju je majka prijavila zbog prijetnji, pa je završila u Remetincu. Samo tri dana nakon izlaska ubila je Pavlovića, no premda je osumnjičena za teško ubojstvo, u ovom bi slučaju ključnu riječ mogli imati vještaci psihijatri. Naime, u gotovo svim incidentima u kojima je iskazivala agresiju, Božica N. bila je pod jakim utjecajem alkohola, od kojeg se neuspješno liječi, kao što se liječila i žrtva, već navodno dva desetljeća.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 02:15