BUKTINJA

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U ZAGORJU: ŠEST MRTVIH U POŽARU STARAČKOG DOMA Izgorio pretežno drveni objekt koji je prenamijenjen za smještaj korisnika

 
 Željko Puhovski / CROPIX, Zagorje.com

U jutarnjim satima subote došlo je do velikog požara u Domu za starije i nemoćne "Zelena oaza" u Andraševcu kod Oroslavja. Izgorio je drveni objekt pored glavne zgrade, u kojem su po svemu sudeći bili smješteni i štićenici doma. Objekt je izgorio do neproznatljivosti, javlja portal Zagorje.com.

Kako nam je potvrđeno iz Zagorske javne vatrogasne postrojbe, u objektu je pronađeno šest mrtvih tijela. Vatra se rasplamsala tolikom brzinom da nisu imali šanse izaći, doznajemo.

FOTOGALERIJA: Šestero mrtvih u požaru doma za starije kod Oroslavja

Policija će očevidom utvrditi koje su okolnosti dovele do ove velike tragedije.

Objekt u kojem su bili smješteni stradali služio je kao gospodarski objekt koji je prenamijenjen za smještaj starijih i nemoćnih osoba, a riječ je o uglavnom drvenom objektu koji je imao samo neke zidane dijelove.

Policija je trenutno ogradila požarište te treba početi očevid, a vatrogasci DVD-a Oroslavje i dalje su na požarištu - rekao nam je njihov zapovjednik.

- Možete zamisliti koliko je to strašno - samo nam je kratko rekao zapovjednik DVD-a obzirom da je još uvijek vatrogasne ekipe pod njegovim zapovjedništvom rade na terenu.

Glasnogovornik krapinsko-zagorske policije Zoran Lončar za Jutarnji je ranije potvrdio da je u požaru smrtno stradalo više osoba. - Vatrogasci i dalje rade na gašenju i sanaciji požarišta, te će se očevid moći obaviti tek kada nastupe uvjeti da policijski službenici uđu u objekt, objasnio nam je.

Na požarište su stigli premijer Andrej Plenković i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Andrasevec, 110120.
Rano jutros izbio je pozar u domu za starije osobe. U pozaru ima stradalih. Na mjesto tragedije stigao je i premijer Andrej Plenkovic.
Foto: Zeljko Puhovski /  CROPIX
Željko Puhovski / CROPIX
Na mjesto događaja stigao je i premijer Andrej Plenković

Dom za starije i nemoćne Zelena oaza udaljen je svega trideset kilometara od Zagreba, a petnaest od Marije Bistrice. Pruža smještaj za pokretne, polupokretne i nepokretne osobe, a kapacitet doma je 20 osoba.

Novinarima se pred domom obratio član obitelji jedne od žrtava. Otkrio je da je uz šestero preminulih, u domu bilo još pet osoba, no ne zna se u kakvom su stanju.

- Nemam primjedbi, uvijek je bilo čisto i uredno - rekao je uplakani muškarac na pitanje kakvi su uvjeti vladali u domu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 15:22