SUĐENJE U SISKU

'NIJE BOBETKO NARUČIO UBOJSTVO MOG BRATIĆA, SAMO MI JE POKAZAO ORUŽJE I REKAO DA GA SE BOJI' Detalji sa suđenja rođaku Janka Bobetka

 Mate Piškor / CROPIX

SISAK - Na županijskom sudu u Sisku u petak 22. veljače završeno je suđenje Andreju Bobetku iz Siska, bliskom rođaku generala Janka Bobetka, kojeg Županijsko državno odvjetništvo tereti za poticanje na ubojstvo, odnosno tereti ga se da je naručio ubojstvo osobe kojoj je bio dužan veći novčani iznos.

Ključni svjedok optužbe, Elvis Nesimović, koji je u istrazi tvrdio da mu je Andrej Bobetko nudio novac, auto i oružje da ubije Emira Sejdinovića iz Siska, a kojem je Bobetko navodno dugovao veći iznos novca i koji ga je pritiskao da mu taj novac vrati, promijenio je iskaz. On je na sudu u petak, 22. veljace, istaknuo da mu se Bobetko požalio da ga njegov bratić Emir Sejdinović napada, da ga je silno strah, te da mu je pokazao oružje, pušku ručno skraćene cijevi, odnosno štuc, kojim će se braniti od Sejdinovića.

- Ja sam rekao mojem bratiću Emiru Sejdinoviću da se smiri, da pusti Andreja Bobetka na miru, da ga se ovaj jako boji i da mi je pokazao oružje kojim se je spreman braniti. Odmah potom moj je bratić nazvao policiju i prijavio da je Bobetko mene unajmio da ga ubijem. Smiješno, tko će naručivati od čovjeka da ubije svojeg bratića, krvni rod, rekao je Nesimović.

U završnoj riječi, Marijan Zgurić, zamjenik županijskog državnog odvjenika, u cijelosti je ostao kod optužnice, navodeći da je policija pretresom Bobetkove kuće našla skraćenu pušku, odnosno štuc, kojeg je Nesimović opisao i kojeg je Bobetko njemu nudio da ga ubije. Zamjenik ŽDO-a je zaključio da je Nesimovićev iskaz iz istrage vjerodostojan, te da je ovaj iskaz na sudu promijenjen zbog pritiska kojem je bio izložen, odnosno zbog upozorenja koje mu je izrečeno kada su mu nepoznata četvorica ljudi ušla u kuću u Sunji, porazbijali prozore i rekli da pazi što svjedoči o Bobetku. Nesimović je pak ustvrdio da ne vjeruje da je Bobetko poslao bilo koga da ga upozori da pazi kako svjedoči protiv njega, nego da je to očigledna podvala i namještaljka protiv njega samog kao i protiv Andreja Bobetka.

Branitej optuženog Bobetka, sisački odvjetnik Danko Kovač zatražio je oslobađajuću presudu jer da nema nikakvih dokaza da je Bobetko naručio ili poticao bilo čije ubojstvo, osim što je u kući imao oružje, sporni štuc. - Ovdje je riječ o spletu okolnosti, o igri pokvarenog telefona, u kojoj se organi gonjenja bave rekla-čula informacijama i optužbama, kao i međusobnim svađama osoba iz kriminalnog miljea, kojem je pripadao i Andrej Bobetko, koji je odslužio kaznu zatvora zbog ubojstva u Sisku, a u zatvoru je upoznao i ostale sudionike cijelog slučaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:10