NAPAD NA FUTACSA

NISU SAMO NASILNICI, VEĆ I RASISTI! Napadači na hajdukovce na ispitivanju nisu progovorili ni riječi, ali kolege s tribine tvrde: 'Imaju alibi'

 
 CROPIX

Dvojica napadača koji su sudjelovali u napadu na nogometaša Hajduka Marka Futacsa uhićeni su u četvrtak kasno navečer, noć su prespavali u prostoriji za zadržavanje, a danas su sve do 16 sati bili na obradi u Prvoj policijskoj postaji.

Zabrana približavanja

Iako su nas iz raznih navijačkih izvora tijekom dana uvjeravali da dvojica mladića imaju alibi i da nisu sudjelovali u napadu na Futacsa, u policiji su se branili šutnjom. Riječ je o 21-godišnjem D. G. iz Splita i B. S. (22) iz Omiša, starim znancima policije jer su i dosad prijavljivani za narušavanja javnog reda i mira te nerede na sportskim natjecanjima. Jučer su privedeni na splitski Prekršajni sud oko 16 sati, svaki s dvije prijave.

Prijavljeni su za naročito drsko ponašanje, ali i po zakonu o diskriminaciji po rasnoj osnovi. Policija od Prekršajnog suda za obojicu traži zabranu približavanja Futacsu i Saidu, jer je jedan fizički napadnut, a drugi izvrijeđan, te po 30 dana zatvora zbog naročito drskog ponašanja i novčanu kaznu zbog vrijeđanja Saida po rasnoj osnovi. Prekršajni sud u svom radu odlučuje i presuđuje autonomno, a policija na temelju težine obrade iznosi što od suda traži za prijavljene.

Futacs je napadnut 23. travnja oko 14 sati kod Starog placa u središtu Splita. Mađar je šetao Cankarjevom poljanom sa suigračima H. Barryjem, S. Gentsogluom, H. Memollom i A. Said Saidom, u blizini Kluba navijača Torcida. Iz Kluba je izletjelo nekoliko osoba i verbalno napalo Saida, vrijeđajući ga zbog sebičnosti u igri i lošijih partija u posljednje vrijeme.

Četiri kamere

Njegovi suigrači odmah su mu priskočili u pomoć i pokušali smiriti situaciju, a u naguravanju je jedan od navijača udario Mađara nogom u glavu. Od udarca su mu pukle naočale i navodno ima modricu ispod oka. Futacs o napadu nije htio govoriti za novine. Na mjestu napada su četiri kamere koje je policija intenzivno pregledavala, a razgovarala je i s dosta očevidaca koji baš i nisu bili razgovorljivi.

Ipak, u nepuna tri dana policija je došla do te dvojice, za koje se sada samo zna da su sudjelovali u napadu na Futacsa, ali se utvrđuje je li ga netko od njih i udario nogom u glavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. lipanj 2024 19:54