HULIGANSKI NAPAD

NJIH 12 NA NJEGA JEDNOG: SLUČAJNOG PROLAZNIKA U ZAGREBU PRETUKLA CIJELA HORDA HULIGANA Policija otkrila za što ih tereti, prijeti im 5 godina robije

 
 Jutarnji list

Dvanaestorica gostujućih navijača, uključujući i četvoricu maloljetnika koji su u nedjelju u Zagrebu teško ozlijedili slučajnog prolaznika kazneno su prijavljeni zbog izazivanja nereda i sudjelovanja u tučnjavi, izvijestila je u utorak zagrebačka policija.

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je osam navijača starih od 18 do 31 godine koji su predani pritvorskom nadzorniku, dok su maloljetnici, koji će za ta nedjela biti kazneno prijavljeni redovnim, putem pušteni na slobodu.

Osumnjičeni za sudjelovanje u tučnjavi prijavljeni su za nedjelo za koje je zakonom zapriječena kazna do tri godine zatvora, jer je posljedica bila teška tjelesna ozljeda. Teža kvalifikacija stavlja im se na teret i zbog izazivanja nereda, jer je navodno počinjeno iz mržnje, pa im prijeti od šest mjeseci do pet godina.

Policija je utvrdila da je slučajni prolaznik Ivan C. (32) ozlijeđen nakon tučnjave koja je u nedjelju, oko 17,45 sati izbila između pripadnika dvije navijačke skupine na raskrižju Branimrove ulice i Ulice Donje Svetice, a uoči odigravanja nogometne utakmice na Maksimir između Dinama i Hajduka.

Tučnjava je izbila na raskrižju, gdje su se zaustavila dva kombi vozila i više osobnih vozila, iz kojih je izašla veća skupina nepoznatih osoba, među kojima i osumnjičene osobe, koji su se kretali u pravcu ulice Donje Svetice.

Na njihovoj trasi kretanja se zatekao i slučajni prolaznik, oštećeni 32-godišnjak, a kojeg su napali i teško ga ozlijedili. Nakon toga su nastavili daljnje kretanje prema navijačima suparničke skupine s kojima su se fizički sukobili te su tučnjavom ugrozili javni red. Nedugo nakon sukoba, u neposrednoj blizini mjesta događaja, pronašli su ih policijski službenici.

Zagreb, 260519.
Raskrizje Nove Branimirove i Svetica.
Nogometna utakmica 36. kola Hrvatski Telekom Prve lige, 
GNK Dinamo -  Hajduk Split.
Na fotografiji: policija privodi petero navijaca.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičene punoljetne osobe predali pritvorskom nadzorniku, dok su maloljetnici pušteni na slobodu.

Kako smo ranije izvijestili, pred pretučenim mladićem Ivanom C. (32) koji je hospitaliziran u KB Dubrava su najmanje dva operativna zahvata jer ima prijelome donje i gornje vilice te nosa, a i napuknut mu je dio lubanje iznad oka. U razgovoru s njegovim bratom doznali smo da je Ivan C. u kobno vrijeme čekao na križanju kako bi prešao cestu. No, tada su se pred njim zaustavila dva auta iz kojih su istrčali huligani.

- Iz dva auta su izjurili pripadnici Torcide s navijačkim obilježjima i gađali mog brata staklenom bocom. On se nekako uspio izmaknuti pa su se u njega zaletili. Jedan ga je udario nogom u glavu toliko jako da je bratu na čelu ostao njegov otisak cipele. A kako je pao od toga na tlo, više njih ga je nastavilo cipelariti. Činilo mu se kao da će izgubiti svijest, međutim, u nastalom metežu uspio se nekako pridići i početi trčati, ali huligani su trčali za njim i tukli ga. Primao je udarce na sve strane. A nakon što je uspio nekako pretrčati cestu, priskočili su mu u pomoć prolaznici koji su se s druge strane kolnika zatekli. Ukrcali su ga u svoj auto i odvezli kući odakle je pozvana Hitna koja ga je, s obzirom na ozbiljne ozljede, odmah odvezla u bolnicu - rekao nam je brat pretučenog mladića.

Zagreb, 260519.
Raskrizje Nove Branimirove i Svetica.
Nogometna utakmica 36. kola Hrvatski Telekom Prve lige, 
GNK Dinamo -  Hajduk Split.
Na fotografiji: policija privodi petero navijaca.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

Tetka pretučenog Ivana C., od koje se oko 18 sati vraćao prema kući, za doživljeno divljaštvo ne pronalazi riječi.

- Sreća u nesreći je da nećak nije životno ugrožen. Ali pred njim su dugi bolnički dani i dug oporavak. Sve lice mu je smrskano. Ničim izazvan je pretučen. Iz njega je liptala krv. Bio je običan prolaznik. I ovim putem se zahvaljujem mladićima koji su mu pritekli u pomoć te ga autom odvezli do kuće. Spasili su mu život jer sam uvjerena da bi ga huligani možda i ubili. Pa divljački su ga tukli samo u glavu! - ustvrdila je tetka pretučenog mladića.

U policiji kažu da se istraživanje u tom slučaju nastavlja.

Zagreb, 260519.
Raskrizje Nove Branimirove i Svetica.
Nogometna utakmica 36. kola Hrvatski Telekom Prve lige, 
GNK Dinamo -  Hajduk Split.
Na fotografiji: policija privodi petero navijaca.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 23:11