U MJESTU SLATINA POKUPSKA

NOĆNA DRAMA KOD GLINE ZAVRŠILA TRAGIČNO: S kombijem punim migranata sletio u Kupu, jedna žena umrla

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 25.08.2019. u 11:21

Karlovac, 141016.
Zupanijski stozer civilne zastite Karlovacke zupanije organizirao je vjezbu sustava civilne zastite Brezani 2016 na podrucju Brezana i Lipja uz rijeku Kupu nizvodno od Brodjana. Vjezba se organizirala kako bi se provjerila spremnost sudionika, zupanijskih operativnih snaga sustava civilne zastite za djelovanje u slucaju poplava i potraga za nestalim osobama.
Na fotografiji: Policijski camac na Kupi.
Foto: Robert Fajt / CROPIX
Robert Fajt / Hanza Media

Ilustracija: Policijski čamac na Kupi

 

U mjestu Slatina Pokupska kod Gline, policijski službenici su oko 3 sata iza ponoći pokušali zaustaviti kombi vozilo njemačkih nacionalnih oznaka koje se na svjetlosne znakove nije zaustavilo, već je vozač ubrzao brzinu kretanja uslijed čega je sletio u rijeku Kupu, objavila je PU sisačko-moslavačka.

Policijski službenici su, kako je priopćila policija, pokušali zaustaviti kombi, no vozač je nakon što je vidio policiju ubrzao te sletio u rijeku Kupu.

Kako je izvijestila sisačko-moslavačka policija, vozač je prilikom slijetanja iskočio iz kombija i pobjegao prema minski sumnjivom području, ostavljajući kombi da tone.

Policajci koji su se našli na mjestu događaja krenuli su spašavati osobe iz kombija te razbili staklo.

Prema do sada utvrđenom, policijski su službenici iz kombija iz rijeke spasili 11 migranata, međutim, jedna ženska osoba je kasnije tijekom pruženja liječničke pomoći na mjestu događaja preminula.

Na mjestu događaja provodi se očevid kojim rukovodi županijsko državno odvjetništvo u Sisku dok se za vozačem intenzivno traga.

Izdvajamo