kaos na črnomercu

Noga u međunožje, jogurt u lice: Visokoobrazovani poduzetnik napravio rusvaj, a sve zbog kave

Ubrzo se u obračun umiješala policija koja je zbog razbojničke krađe kazneno prijavila 61-godišnjaka
Ilustracija
 Ranko Suvar/Cropix

Pakiranje kave Natur bio 250 grama vrijedan 21,99 kuna ugurao je u hlače tijekom šopinga u Sparu na zagrebačkom Črnomercu D.G. (61), inače visokoobrazovani poduzetnik sa 15.000 kuna mjesečnih primanja. Bilo je to 10. kolovoza ove godine u popodnevnim satima u trgovini Spar u Mainzovoj.

Došao je do blagajne i platio sve proizvode iz košarice, međutim, na kavu u hlačama je zaboravio. Ali nije ni slutio da ga je, dok ju je stavljao uz intimni dio, uočilo budno oko zaštitara preko videonadzora. Prošavši blagajne, zaštitar ga je zaustavio nakon čega je nastala drama – odgurivanje, uvrede, vađenje kave iz hlača a potom i udarac šakom u lice zaštitara kojeg je odmah zatim i udario nogom u međunožje, stisnuo mu čašu jogurta na lice te ga ugrizao za podlakticu lijeve ruke.

Ubrzo se u obračun umiješala policija koja je zbog razbojničke krađe kazneno prijavila 61-godišnjaka protiv kojeg je nedavno i tužiteljstvo podignulo optužnicu pa ga čeka suđenje.

- Kavu jesam stavio u džep i nisam platio, ali mene je zaštitar prvi udario. Udario sam i ja njega dva puta u međunožje i doista sam mu bacio jogurt u glavu. Žao mi je. Bila je to glupost, kajem se i ne bih to više nikada ponovio – branio se okrivljeni.

Zaštitar M.D. ispričao je da je 10. kolovoza bio u sobi za videonadzor i pregledavao snimke te uočio mušku osobu kako s police uzima pakiranje kave i stavlja u prednji dio hlača i odlazi prema blagajni noseći u ruci košaru punu artikala.

- Pratio sam ga putem videonadzora i vidio da dolaskom do blagajne plaća sve artikle iz košare ali ne i kavu. Prošao je blagajne a ja sam istrčao van do ulaznih vrata trgovine te ga sačekao. Predstavio sam mu se i legitimirao, ali se on nije obazirao na mene te me počeo odgurivati prema izlazu. Vrijeđao me pa sam mu rekao da sam vidio da otuđuje kavu i da ju mora vratiti. Neprestano me dalje odgurivao, a kad je vidio da odustati neću, izvadio je kavu iz hlača i bacio na pult. Kazao mi je da se maknem da može proći ali sam mu rekao da moram sastaviti zapisnik o događaju pa me šakom udario u jagodičnu kost, primio me rukom za grkljan i više puta rukom pa nogom udario u međunožje. Da bi me za kraj ugrizao i za podlakticu lijeve ruke – prisjetio se zaštitar nemilih udaraca. Blagajnici je pritom ukazao na problem te da zove policiju, a cijela drama oko paketića kave trajala je oko pola sata.

Jedna od blagajnica je ispričala da je čula kako voditeljica trgovine govori "moli se policija na ulaz" pa je pogledala prema vratima trgovine i vidjela naguravanje zaštitara s kupcem koji je bio jako uzrujan pa je čašicu jogurta koju je držao u ruci stisnuo zaštitaru na lice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 00:10