ISTRAGA U TIJEKU

NOVA TRAGEDIJA NA MREŽNICI Iz rijeke izvučena dva mrtva tijela, gotovo je sigurno da se radi o migrantima

 
Ilustracija
 Robert Fajt / CROPIX

Dva mrtva tijela izvučena su u subotu u večernjim satima iz rijeke Mrežnice u mjestu Svojić na području općine Barilović. Gotovo je sigurno da se radi o migrantima, a njihov identitet utvrdit će se policijskom istragom.

Karlovačka policija je javila da su oko podneva njihovi kolege koji rade na poslovima zaštite državne granice zatekli strane državljane koji su im rekli da su se na slapovima Mrežnice utopile dvije osobe.

- Policijski službenici su se žurno uputili na mjesto događaja te je 15 pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja pretraživalo rijeku. U večernjim satima su iz rijeke izvučene dvije nepoznate muške osobe. U cilju utvrđivanja identiteta i okolnosti stradavanja, policija dalje provodi kriminalističko istraživanje - kažu u policiji.

Podsjetimo, u ponedjeljak su, također iz Mrežnice na području općine Barilović, također izvučena dva utopljenika. Radilo se o migrantima koji su u vodi proveli duže vrijeme prije nego ih je netko pronašao.

U posljednje tri godine, ne računajući ove slučajeve, na migrantskoj ruti smrtno je stradalo 25 migranata, a isto toliko ih je ozlijeđeno. Po načinu stradavanju prevladava utapljanje u rijekama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:20