SLUČAJ ŠKRINJA

NOVE POJEDINOSTI INTRIGANTNOG SLUČAJA Istraga o lešu u škrinji pri kraju, svi čekaju iskaz posljednjih svjedoka, njihove bi riječi mogle biti ključne

Smiljana Srnec (lijevo), Jasmina Dominić (desno)
 Željko Hajdinjak / CROPIX

U varaždinskom tužiteljstvu i jučer je ispitano dvoje svjedoka u “slučaju Palovec”. Na poziv tužiteljstva svjedočilo je dvoje policajaca koji su istraživali nestanak Jasmine Dominić i ispitani su o svim detaljima tog slučaja. U međuvremenu je ispitana i sada umirovljena inspektorica koja je vodila slučaj nestanka Jasmine Dominić, a svjedočili su i svi policajci koji su radili na slučaju.

Dosad je u slučaju “škrinja” ispitano više od 20 svjedoka, uglavnom mještana Palovca i okolice. Proturječni su iskazi o tome kad su posljednji put vidjeli Jasminu živu. Tako su neki koji su s njom studirali u svom iskazu rekli da je na predavanjima nisu viđali od 1999., dok su, pak, neki mještani Palovca rekli da su je vidjeli i u jesen 2000. godine. Istraga se polako bliži kraju. Iako su ispitani policajci, još nije ispitan nitko iz Ekipe hitne medicinske pomoći koja je pozvana nakon što je kćeri osumnjičene Smiljane Srnec Katarini pozlilo kada je ugledala dio ljudskog tijela u zamrzivaču.

Ti bi iskazi mogli biti bitni, ali s obzirom na to da istraga i dalje formalno traje, još ima vremena da se ispitaju i ti svjedoci. Podsjećamo, tužiteljstvo je dužno s jednakom pažnjom prikupljati kako one dokaze koji idu u prilog optužbi tako i dokaze koji idu u prilog okrivljenog u kaznenom postupku. Sve ukazuje na to da bi u jednom od najintrigantnijih slučajeva hrvatskog pravosuđa odlučni mogli biti materijalni tragovi i njihovo tumačenje. Zasad nema naznaka da bi u daljnjem tijeku postupka netko drugi, osim odvjetnika Krešimira Golubića koji je brani po službenoj dužnosti, mogao biti uključen u obranu Smiljane Srnec.

Podsjetimo, Jutarnji je ekskluzivno doznao da je u ovom slučaju došlo do velikog zaokreta. Kako nam je potvrđeno iz dvaju neovisnih izvora, tužiteljstvo je konačno dobilo krunski dokaz kojim misli u sljedećih manje od mjesec dana poduprijeti optužnicu protiv Smiljane Srnec (45) da je baš ona ubila svoju 21-godišnju sestru Jasminu tijekom kolovoza 2000. godine, a njezino tijelo skrila u Končarevu škrinju.

To su otisci njezinih prstiju izuzeti iz unutrašnjosti škrinje, koji i po svom broju i rasporedu, prema tumačenju stručnjaka, nedvojbeno ukazuju da je samo ona manipulirala tijelom svoje ubijene sestre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 12:21