STRAVIČAN PRONALAZAK KOD TOUNJA

NOVI DETALJI MISTERIJA NESTALE STUDENTICE Doznali smo koji su sve predmeti pronađeni uz kosti zbog čega je policija gotovo sigurna da je to doista ona

Crne čizmice kakve je imala, slušni aparatić kakav je koristila i narukvica-ulaznica oko ruke, na kojoj je pisalo Memento Demento, pronađeni uz tijelo ukazuju da bi ljudski ostaci koje su tijekom skupnog lova u nedjelju u jutarnjim satima šestorica lovaca LD Srnjak iz Tounja pronašli u mjestu Tržić Tounjski mogli pripadati Anne-Cecile Pinel (23), francuskoj studentici kojoj se na tom području izgubio svaki trag 21. srpnja 2014.

O svom nalasku lovcu su obavijestili policiju iz Ogulina, a u očevidu te izuzimanju tragova policajcima su pomogli stručnjaci Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić iz Zagreba. Oni bi DNK analizom trebali utvrditi identitet osobe, možda i način na koji je preminula. Pronalazak ljudskih ostataka potvrdila nam je glasnogovornica PU karlovačke Andreja Lenard, ali nije mogla iznositi nikakve detalje o slučaju u kojemu će glavnu riječ voditi stručnjaci iz Zagreba. Prema informacijama kojima raspolaže Jutarnji list, policijski istražitelji imaju čvrste indicije da se radi o njoj.

Lovci šute

Točno mjesto nalaza je na potezu od Tržića Tounjskog prema mjestu Ključ, odnosno nekoliko stotina metara od glavne ceste koja od Tržića vodi prema Slunju i pedeset metara od makadamskog puta koji od Tržića skreće prema Ključu. Bila je na otvorenom prostoru nedaleko od jednog grma. Od mjesta nestanka, Tržića Primišljanskog, gdje je s prijateljicom Roxane bila na festivalu psihodelične glazbe Memento Demento, ova lokacija udaljena je samo kilometar i pol, slabo je naseljena i loše pristupačna.

- Čim smo uočili tijelo, obavijestili smo policiju. Rečeno nam je da o tome ne smijemo pričati - rekli su nam lovci “Srnjaka”.

Anne-Cecile rođena je 17. srpnja 1991. u Albertvilleu, a živjela na području Les Teppesa blizu Lyona. Bila je visoka 168 cm, teška oko 50 kg, s brojem stopala 39, kestenjaste kovrčave kose, napola obrijane glave i velikih zelenih očiju. Nos joj je ravan, te u njemu ima pirsing, srednje uši, a lice okruglo. Mršava je i slabije tjelesne građe, na lijevom boku ima tetovažu u obliku molekula, a na licu puno madeža. Ima poteškoća sa sluhom te u oba uha nosi slušne aparate. U trenutku nestanka nosila je široke hlače, svijetlu majicu i crne čizme te smeđu torbicu s motivom sivog medvjeda. Iz kampa u kojem se održavao festival otišla je u šetnju, nakon koje joj se izgubio svaki trag.

Velika potraga

Uslijedila je velika potraga koju su organizirale hrvatske interventne službe, ali i njezini roditelji iz Francuske, Ghislaine i Michel Pinel. Imali su samo informaciju da je posljednji put viđena u ponedjeljak u jutarnjim satima, posljednjeg dana festivala koji je trajao od 15. do 21. srpnja. Uzela je opojnu drogu LSD i krenula na plesni podij. Prijateljici je potom rekla da ide prošetati. Iz šetnje se nikad nije vratila, a kraj antifašističkog spomenika svjedoci u Tržiću Tounjskom su je posljednji put vidjeli. Njezin nestanak prijavljen je dan kasnije, u utorak u večernjim satima, u vrijeme kada se iz kampa razišla velika većina od 2000 gostiju, a 90 posto njih bili su stranci. Netom prije toga 28 njih privedeno je zbog neovlaštenog posjedovanja i trgovanja raznim vrstama droga.

Apel roditelja

U velikoj potrazi pronađen je njezin kamper. U napuštenoj kući u blizini nađena je i njezina torbica s bočicom vode te novčanik bez dokumenata i novca. To je intenziviralo akciju traganja u kojoj su sudjelovali ronioci, policija, HGSS, brojni volonteri, ali i lovci koji su najbolje poznavali taj teren. Pretražena je rijeka Mrežnica, obale, šume, a teško pristupačne terene ili one sumnjive zbog mina pretraživali su dronovi. Ispitano je nekoliko stotina ljudi, ali baš ništa nije dovelo do nekih novih tragova. Iskusni karlovački HGSS-ovac Danijel Butala nakon tolikog češljanja terena zaključio je kako nestala osoba vjerojatno više nije na tom području jer bi je zasigurno pronašli da jest, s obzirom na to koliko je potraga bila intenzivna. U akciju traganja uključili su se i francuski mediji, koji su apelirali na francuske vlasti da vrše pritisak na hrvatske istražitelje kako bi se traganje opet intenziviralo.

- Vaš posao nije završen. Negdje u nekom jezivom podrumu, izgladnjela, nasmrt preplašena i maltretirana, ova se tako mlada djevojka nada da ćete joj vi i Francuska pružiti ruku spasa - tako su francuski mediji prozivali tadašnjeg ministra vanjskih poslova Laurenta Fabiusa.

- Anne Cecile, nemamo još nikakvih vijesti o tebi. Tvoja odsutnost je bolna. Ako možeš vidjeti našu poruku, javi nam se. Anne Cecile, kada ćeš se vratiti? Ne smijemo odustati - samo je jedna od poruka neutješnih roditelja koje odašilju putem društvenih mreža nadajući se da će se pojaviti bilo kakav trag koji bi ih odveo do izgubljenog djeteta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 12:13