KREŠIMIR BAGARIĆ PUŠTEN IZ PRITVORA

NOVI DETALJI SLUČAJA VJEROUČITELJA SNIMLJENOG KAKO IZNOSI GOVOR MRŽNJE Snimka će možda ispasti kao nezakonit dokaz, a djeca su si počela prijetiti

 Darko Tomas / HANZA media

Nakon tjedan dana provedenih u remetinečkom pritvoru, na slobodu je uz mjere opreza pušten Krešimir Bagarić s obzirom da je ispitana jedina svjedokinja zbog koje mu je, da ne utječe na nju dok je ne ispitaju, sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu i odredio pritvor. Tako je Bagarić, koji se branio šutnjom u tužiteljstvu, završio na slobodi, a da nisu ispitane (pre)ostale predložene tri svjedokinje (školske psihologinja i pedagoginja te učiteljica te škole, čiji je sin slušao uživo njegovo sporno predavanje), kao i djeca iz razreda koju će sudac istrage ispitati u prisutnosti stručnih sudskih suradnika izvanpravne struke.

Naime, inicijalno se planiralo, kako je dosad bilo u praksi, da se kao dokaz uvaže izvješća školske pedagoginje i psihologinje, koje su odmah porazgovarale s djecom o okolnostima sporne snimke i vjeroučiteljeva predavanja na satu. Međutim, nakon što je Bagarić završio u pritvoru, Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu radi dodatnog utvrđivanja relevantnih činjenica i okolnosti počinjenja kaznenog djela, predložilo je sucu istrage provođenje dokaznog ročišta na kojem će se ispitati i sva djeca. Snimka će možda “ispasti” s liste kao nezakonit dokaz, a i djeca su si međusobno počela prijetiti.

Državno odvjetništvo i dalje ustraje na Bagarićevu pritvaranju jer smatra da bi “posrnuli” vjeroučitelj itekako mogao utjecati na ostale svjedoke koji se još trebaju ispitati s obzirom da, osim u četiri oka, postoje drugi načini komunikacije u virtualnom svijetu. Također, tužiteljstvo smatra da bi Bagarić mogao nastaviti i s protupravnim ponašanjem dokle god mu traje kanonski mandat koji mu, prema neslužbenim informacijama, nije opozvan i još je na snazi. Sve dok je tako, Bagarić, ako ništa drugo, može predavati u bilo kojoj drugoj školi isti predmet.

Susjedi u zagrebačkoj Dubravi, gdje Bagarićevi žive više od 40 godina, uvjeravaju nas da je riječ o divnoj obitelji.

- Na istom katu imaju dva stana. U jednom živi Krešina majka doktorica, a drugi, valjda, zjapi prazan od smrti djeda i bake. Krešo još ima mlađu sestru i brata koji živi i radi u Njemačkoj, a koliko znamo, Krešo na majčinoj adresi ne živi dulje vrijeme jer se preselio u Sesvete. Sve u svemu, iznenadila nas je snimka koja je izašla u javnost. Pozivati na linč, opravdavati zločine i željeti smrt bilo kome je grozota! S obzirom da je, ako je suditi prema snimci, popljuvao i cijeli hrvatski narod, počastivši nas riječima da smo ‘nezahvalna stoka, debili i kreteni’, jel' to znači da se on ne smatra Hrvatom? - ogorčeno je za Jutarnji list prokomentirao jedan od Bagarićevih susjeda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:03