ZLOČIN ŠOKIRAO BOSNU

NOVI DETALJI UBOJSTVA Likvidirani poduzetnik preklinjao je ubojicu za život: 'Molim te, nemoj me ubiti!'

Kafadar, koji je sa sinovima osnovao niz firmi u Vitezu, ubijen je u utorak kasno poslijepodne na imanju u selu Šušanj, koje se nalazi između Zenice i Viteza
 Elmedin Mehić/Klix.ba; Srecko Stipovic / CROPIX

Poznati poduzetnik iz srednje Bosne, Jozo Kafadar (69), ubijen je za vrijeme odmora na obiteljskom imanju, potvrdio je Dnevnom Avazu njegov sin Drago.

- Bio sam na putu , a zbog posla sam se zadržao u Vitezu kada me je nazvala policija. Otac je imao običaj odmarati se na imanju u Šušnju jašući konja. Ne znam s koliko je hitaca ispaljeno i na koji je način ubijen, ali su mi rekli da je ubijen za vrijeme jahanja konja te da su mještani primijetili kako leži. Oni su kontaktirali policiju, a ona nas - rekao je Drago Kafadar za Dnevni Avaz.

Kako iste novine doznaju, policija još uvijek nema konkretnih tragova niti osumnjičenog za ovo šokantno ubojstvo.

FOTO: Srećko Stipović / CROPIX

Mještani su ispričali kako nisu primijetili ništa neobično, te su naglasili kako je pokojnik bio u dobrim odnosima sa svima.

Prema prvim naznakama ubojstvo bi se moglo povezati s pokušajem pljačke, ali nije objavljeno je li obitelj primala prijetnje.

FOTO: Srećko Stipović / CROPIX

Dnevni Avaz je doznao iz policijskih izvora kako je nekoliko osoba iz Šušnja dovedeno u policijsku stanicu u Zenici, ali nije poznato u kojem su kontekstu tamo došle. Za sada još nitko nije uhićen.

FOTO: Elmedin Mehić/Klix.ba

Inače, Jozo Kadafar je sa svoja tri sina, Dragom, Vlatkom i Antom, živio u Šušnju do početka rata, a od tamo su izbjegli u Vitez gdje su osnovali tvrtku 'Ovnak', kojoj su ime dali po rodnom kraju.

FOTO: Elmedin Mehić/Klix.ba

Mještani: 'Cijelu noć nismo spavali, bojimo se novih ubojstava'

U mjestu Šušanj u blizini Zenice i dalje traje očevid na mjestu ubojstva vlasnika Ovnaka Joze Kafadara. Očevid obavljaju pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona. Pristup tom mjestu je zabranjen. Dežurni kantonalni tužilac Branislav Tomaš potvrdio je za Klix.ba da će obdukcija tijela biti obavljena danas u 13 sati.

Mještani ovog zaseoka ističu kako su imali besanu noć, strahujući od novih zločina.

Riječ je o selu u kojem žive većinom povratnici hrvatske nacionalnosti. U razgovoru s Ivanom Markovićem novinari portala Klix.ba saznali su da su mještani Šušnja često izloženi napadima raznih vrsta od osoba koje posjećuju to mjesto.

"Sinoć nismo uopće spavali. Došli smo iz policije iza 12 sati, davali smo izjavu i ono što znamo je da je Jozo bio dobar čovjek i biznismen. Ne vjerujem da je imao s nekim problema", rekao je Marković.

Prema riječima njegovih susjeda, prije nego je ubijen sa četiri hica čulo se kako Kafadar nekome govori: "Nemoj me ubiti, molim te".

Marković je dodao da je to kap koja je prelila čašu i da mnogi mještani od sinoć razmišljaju o iseljenju i prodaji kuće.

"Sada, kada bi mi netko ponudio novac za ovu kuću, otišao bih odmah jer se bojim. Ubiti u po' bijela dana, to nigdje nije normalno i to je kap koja je prelila čašu. Došao sam ovdje iz Busovače gdje sam imao kuću, odlučio sam se vratiti u svoje selo. Sada razmišljam o povratku u Busovaču", kazao je Marković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 22:46