IZAZVAO KAOS

NOVI ZAPLET U HORORU NA NAPLATNIM KUĆICAMA Vozač koji se BMW-om brzinom od 150 km/h zabio u Škodu išetao iz policije bez kaznene prijave

Jutarnji list

Vozač BMW-a Ozren M. (35), koji je u četvrtak na naplatnim kućicama Sveta Helena napravio kaos zabivši se u vozila ispred sebe, i kojom prilikom je teško ozlijeđena tročlana obitelj iz mađarskog auta, napustio je policijsku postaju u vlastitom aranžmanu.

Kako doznajemo iz PU zagrebačke, 35-godišnjak se više ne nalazi u policijskim prostorijama, ali kriminalističko istraživanje vezano za prometnu nesreću i dalje traje kako bi se protiv vozača, čija je vožnja uznemirila javnost, podnijela adekvatna kaznena prijava.

Prema neslužbenim informacijama, čekaju se rezultati krvi i urina koji su mu izuzeti u bolnici odmah nakon nesreće kako bi se utvrdilo je li u tijelu imao nedozvoljenih supstanci. Inače, alkotest je pokazao 0,0. Također, čekaju se izvješća teleoperatera o eventualnom telefoniraju vozača u vrijeme prije nesreće kao i izvješće o vozačevu zdravstvenom stanju do same nesreće te vještačenje dijelova vozila koji su eventualno 'kumovali' tragediji.

Dakle, vozač BMW-a je trenutno kod kuće, ali u jednom tzv. policijsko-pravosudnom "vakuumu" jer se čeka konačno podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu u kojoj će, između ostaloga, biti naznačeno je li osim nepropisne brzine kretanja bilo još drugih okolnosti. Kad se kompletira prijava dvije su opcije: može biti prijavljen redovnim putem ili, pak, predan pritvorskom nadzorniku nakon čega njegovo pritvaranje ovisi o prijedlogu državnog odvjetništva za pritvorom koje može, ali i ne mora, uvažiti sudac istrage Županijskog suda.

Paralelno s time, i dalje su u teškom stanju ozljeđeni - otac i sin u zagrebačkom KBC Zagreb te majka u KB Dubrava. Najkritičnije je još uvijek otac koji se nalazi u induciranoj komi s višestrukim ozljedama. Njih su iz smrskanog vozila, podsjetimo, spasili vatrogasci DVD Sv. Ivan Zelina.

Podsjetimo, prema policijskom izvješću 35-godišnji se vozač neprilagođenom brzinom zabio u Škodu koja se usporeno kretala ispred naplatne kućice zbog spuštene rampe jer je vozač, pak, Audija plaćao cestarinu. Nakon siline naleta, Škoda je odletjela u betonski zid i potom u dvije naplatne kućice udarivši pritom u stražnji dio Audija. Udarca na kraju nije bio pošteđen ni Ford poljskih tablica.

Nije dugo trebalo da snimka tragedije dospije u medije. Na njoj se vidi kako BMW dolijeće velikom brzinom, bez ikakva kočenja, te udara u auto ispred sebe kojeg gura i potom se okreće na bok.

I dok su neki svjedoci ispričali kako je odmah nakon udarca vozač razgovarao na mobitel i vrijeđao sugovornicu na telefonskoj liniji, drugi su rekli da se primio za glavu i ponavljao: 'Što sam to napravio?'

S obzirom na sve, 35-godišnjaku koji se, iz samo njemu znanih razloga, bez kočenja u punoj brzini, a navodno se radilo o oko 150 km/h, zabio u vozila ispred sebe, nije pala ni dlaka s glave.

Dok građani sumnjaju da će vozač kazneno odgovarati s obzirom da je trenutno na slobodi bez ikakve prijave jer se čekaju rezultati vještačenja te analize iz bolnice, ravnatelj policije Nikola Milina je uvjeren da će vozač u konačnici biti kazneno prijavljen.

- Policija izuzetno poduzima sve mjere, kao što vidite, na prevenciji najtežih posljedica u prometu. I kao što vidite, jučer je Sabor izglasao Izmjene i dopune zakona o sigurnosti na cestama, a za svaku posebnu prometnu nesreću se istražuju sve okolnosti tako da i u ovoj teškoj prometnoj nesreći policija poduzima sve radnje i prijavit će sigurno počinitelja - zaključio je Milina.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo