STRAVIČAN ZLOČIN

NOŽEM JE NASMRT IZBO PUNCA, A SVE SU GLEDALI SIN I NEVJENČANA SUPRUGA KOJU JE RANIO Dobio je osam godina zatvora i mora na psihijatrijsko liječenje

 
 Damjan Tadic / CROPIX

"Ubili ste čovjeka koji vam je pružio utočište, i to u trenutku kad je prijetilo da vam Centar za socijalnu skrb oduzme dijete. To vam je, uz bitno smanjenu ubrojivost koja je posljedica štetnog utjecaja uporabe kanabinola, najveća otegotna okolnost. Smatram da će kazna od osam godina biti dostatna, a vi u pismima vijeću niste pokazali ni najmanje empatije prema žrtvi."

Sudac Tomislav Juriša rekao je to Zoranu Vučiću (53) netom nakon što mu je izrekao kaznu od osam godina zatvora i obaveznu mjeru psihijatrijskog liječenja zbog ubojstva Ivana Bodrožića (66), oca nevjenčane supruge, 19. ožujka ove godine između 13 i 15.20 sati u Bodrožićevu suterenskom stanu u zagrebačkom Deželićevu prilazu 62.

Zagreb, 021118. 
Zupanijski sud na Zrinjevcu.
Presuda optuzenom Zoranu Vucicu za ubojstvo Ivana Bodrozica
Na fotografiji: Zoran Vucic.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
Damjan Tadic / CROPIX
Zoran Vučić

Ubojstvu je prethodio verbalni sukob sa žrtvom, kojemu su nazočili Vučićeva nevjenčana supruga i Bodrožićeva 32-godišnja kći Ivana N. i njihov devetogodišnji sin. Vučić je dohvatio nož, a Ivana N. nije uspjela od smrtonosnih ozljeda zaštititi oca svojim tijelom jer je legla na njega. I nju je Vučić mašući nožem posjekao po rukama, kao i žrtvu koja je imala obrambene ozljede na rukama. Međutim, nekoliko od devet ubodno-reznih rana bilo je kobno za Ivana Bodrožića koji je na mjestu preminuo do dolaska Hitne pomoći.

Devetogodišnji dječak, koji je bio svjedok zločina, u strahu je od oca uzeo nož i spremio ga u sudoper. Sin je ocu na njegovo pitanje što da učini rekao: "Bježi!" Ali, policija je već drugi dan uz pomoć pasa tragača uhitila Zorana Vučića samo nekoliko kilometara od mjesta zločina.

Osim za ubojstvo, osuđen je i za nanošenje ozljeda svojoj nevjenčanoj supruzi te za povredu djetetovih prava, a sudac je ustvrdio da je riječ o obitelji koja je dulje vrijeme bila nefunkcionalna. Kao olakotnu okolnost sud je Vučiću u obzir uzeo dosadašnju neosuđivanost, a do pravomoćnosti presude produljen mu je pritvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:21