ZARADILA KAZNENU PRIJAVU

OBJAVLJENI NOVI DETALJI NAPADA PODIVLJALOG PSA U ZAGREBU Pijana žena ga je u šetnju vodila bez povoca i brnjice, uhićena je

 
Cane Corso / Ilustracija
 Denis Jerkovic, Marin Tironi / Cropix

Psa vrste Cane Corso, koji je u utorak poslijepodne na Ksaveru iz čista mira ugrizao čak četiri prolaznika, neposredno prije napada vodila je 45-godišnja žena koja prema tvrdnjama policije bila pod vidljivim utjecajem alkohola.

Osumnjičena je nakon napada uhićena te odvedena u policijsku postaju gdje je odbila alkotestiranje.

Budući da je vodila psa bez povoca i brnjice, policija je protiv nje podnijela kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost opće opasnom radnjom te je puštena da se brani sa slobode.

Inače, ona nije vlasnica psa, već je vlasnik 62-godišnji hrvatski državljanin čija se eventualna kaznena odgovornost još utvrđuje. Pas je prebačen u azil za životinje u Dumovcu na promatranje.

Podsjetimo, trojica muškaraca i jedna žena koji su se našli na ‘udaru’ tuđeg četveronožnog ljubimca od 50-ak kilograma potražili su liječničku pomoć u zagrebačkoj Klinici za traumatologiju.

Pod još neutvrđenim okolnostima pas je hodajući Ulicom Ksaver u utorak oko 16.30 sati počeo gristi ljude, jednog po jednog. U tim trenucima osim odraslih, rekli su nam susjedi, u psećem je vidokrugu bilo i djece.

Sreća u nesreći je to što su četiri osobe koje su zaprimljene u Traumatološku bolnicu na sanaciju ugriznih rana, zadobile lakše ozljede.

"Najteže je prošao muškarac u dobi od 70 godina koji je zadobio ugrize za potkoljenicu i za ruku te su mu rane sašivene s nekoliko šavova", rekla je za Jutarnji list dežurna liječnica dr. Ana Čizmić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 12:21