STRAŠAN ZLOČIN

OCA ZAKLAO ŠKARAMA PA SE BRANIO ŠUTNJOM Muškarcu (41), koji je 1997. ubio i majku, određen pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela

policijski automobili u subotu ujutro ispred mjesta zločina u Ulici Božidara Magovca. Prije 21 godinu u istome je stanu Ivan N. ubio svoju majku
 Marko Todorov / CROPIX

Ivan N. (41), koji je u subotu ujutro škarama i nožem ubio svojega oca Ivka N. (77) u stanu u Ulici Božidara Magovca, a nakon što je prije 21 godinu u istom stanu ubio svoju majku, u nedjelju je pritvoren u Remetincu.

Određen mu je istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke te ponavljanja djela, ali zbog povijesti njegovih duševnih smetnji, Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici ubrzo će u sklopu istrage predložiti da ga se psihijatrijski vještači.

Kako neslužbeno doznajemo, Ivan N. na ispitivanju se branio šutnjom. Odvjetnik Davor Marčec, kojega je sud po službenoj dužnosti imenovao kao branitelja Ivana N., potvrdio nam je kako je njegov klijent prijavljen za ubojstvo.

- U nastavku postupka će se vidjeti hoće li se primjenjivati odredbe Zakona o zaštiti osoba s duševnim smetnjama ili ne. Na kraju će odluku donijeti sud - rekao nam je kratko Marčec.

Slučaj koji se dogodio u subotu u jutarnjim satima šokirao je stanovnike naselja Travno, ali i čitavu javnost, jer je krvavi zločin repriza događaja iz davne 1997., kad je Ivan N. brutalno ubio svoju majku. Zbog tog je ubojstva puna dva desetljeća proveo po zatvorima i psihijatrijskim ustanovama, a tek je nedavno pušten.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 16:59