SULUDA VOŽNJA U ZAGREBU

OD KOGA JE BJEŽAO TAJANSTVENI VOZAČ KOJI JE DIVLJAČKIM PONAŠANJEM U PROMETU IZAZVAO TOTALNI KAOS Napušeni mladić ne želi razgovarati s istražiteljima

 
 Damir Krajač / CROPIX

Eldin H. (25), mladić s državljanstvom BiH koji je u ponedjeljak malo prije podne izazvao totalnu pomutnju svojom divljačkom vožnjom pod utjecajem opijata po Zagrebu, odbija svaki oblik suradnje.

Ni s liječnicima niti s policijom koja ga treba preuzeti nakon otpuštanja s bolničkog liječenja Eldin H. o dvostrukom sudaru ne želi razgovarati.

Vozač bez svijesti

- Ne želim nikakve operativne zahvate - rekao je odlučno 25-godišnjak liječnicima u KB-u Sveti Duh, gdje je trenutačno hospitaliziran zbog unutarnjih ozljeda te je pod prismotrom liječnika jer mu je, kako doznajemo, u urinu pronađena krv. S obzirom na to da mu se, osim niza istegnuća i razdernih rana, tek trebaju utvrditi razmjeri nagnječenja trbušne šupljine, morat će se napraviti CT.

Za razliku od bahatog vozača koji je skrivio dvije nesreće u par minuta i potom trčao više od kilometra po pruzi dok ga nisu sustigli i uhvatili građani, 54-godišnji vozač Seat Altee, u čiji se auto Eldin frontalno zabio vozeći se suprotnim smjerom, i dalje je vrlo kritično. Operirana mu je trbušna šupljina, ali i dalje je na respiratoru i bez svijesti.

Hrpa nepoznanica

Inače, o Eldinu H. malo se zna. Riječ je o strancu za kojeg nismo uspjeli doznati kada je ušao u Hrvatsku, gdje je boravio ili je, pak, u ponedjeljak prvi put posjetio Zagreb. Također, utvrđuje se vlasništvo vozila u suradnji s Bosnom i Hercegovinom.

Hrvatskim tijelima gonjenja mladić je zasad potpuna nepoznanica, a što ga je natjeralo da divljački pritisne papučicu gasa nakon prvog sudara, tek se treba utvrditi. Upućeni u problematiku smatraju da je u vozilu možda imao nedozvoljeni sadržaj za koji nije želio da se otkrije.

FOTOGALERIJA: Teška prometna nesreća u Zagrebu

Policijski očevid je utvrdio da je Eldin oko 11.35 sati Ilicom vozio Opel Astru te je kod kućnog broja 351, a da nije prilagodio brzinu i način vožnje gustoći prometa, naletio na Seat Alteu koju je vozio 48-godišnji vozač, a koji je u trenutku nesreće bio zaustavljen. Eldin je sve to ignorirao pa je preko pune bijele crte polukružno se okrenuo nastavivši dalje, da bi vrlo brzo prednjim kotačem udario u rubni kamen, sletio s kolnika na nogostup i zabio se u Daciu, koju je 65-godišnjak zbog kvara zaustavio na nogostupu.

Unatoč brojnim svjedocima, Eldin je nastavio bježati lijevom prometnom trakom po Aleji grada Bologne, ali kako je naišao na kolonu vozila, odlučio je sve preteći prešavši preko dvostruke pune crte, vozeći se trakom suprotnog smjera. Dolaskom do križanja s Ulicom Medpotoki nastao je kaos.

Vozač Seat Altee pokušao je izbjeći frontalni sudar, ali mu to nije uspjelo. Seat je odbačen unazad te se okrenuo na krov i udario u Uberov VW Golf koji je vozio 60-godišnjak, a koji je bio zaustavljen na crvenom svjetlu na semaforu. U Uberovu taksiju bili su majka i dijete.

Automobil Opel Astra BiH registarskih oznaka nekontrolirano se nastavio kretati. Otpao mu je lijevi kotač, prevrnuo se nakratko na lijevi bok i zaustavio se nasred kolnika. Potom se zapalio, a krivac nesreće je, unatoč ozljedama, skupio snage i naočigled zgroženih svjedoka počeo bježati. U bolnici je odmah priznao da je konzumirao marihuanu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:34