NEZAPAMĆENI SLUČAJ

ODMOTAVA SE KLUPKO ZLOČINA KOJI JE UŽASNUO MEĐIMURJE Zbog pronalaska leša nestale djevojke privedena njezina sestra, mještani otkrivaju detalje

 
 CROPIX

Pronalazak leša u zamrzivaču u obiteljskoj kući u Palovcu zgrozio je cijelu zemlju, a stanovnici tog malog mjesta u Međimurju još uvijek ne mogu doći sebi od šoka. Kao što smo već izvijestili, riječ je o tijelu Jasmine Dominić, nestale još 2000. godine, iako je njezin nestanak službeno prijavljen tek nekoliko godina kasnije. Tada 23-godišnjoj studentici izgubio se svaki trag, a do iznenadnog rasplitanja misterija došlo je u subotu nakon dojave policiji o pronalasku leša.

U večernjim satima u subotu zbog sumnje da je počinila ubojstvo, uhićena je Jasminina sestra Smiljana.

Za nekoliko sati isteći će 24-satni zakonski period u kojemu policija može saslušavati i provoditi kriminalističko istraživanje protiv uhićene sestre Jasmine Dominić bez da podnese kaznenu prijavu.

Čakovečka policija danas je pak istaknula da im je potrebno još vremena za vještačenje i utvrđivanje identiteta jer se škrinja u kojoj je pronađen leš još nije otopila.

Manjak službenih informacija kao i uvijek otvara prostor nagađanjima, piše portal eMeđimurje. Moguće da su se posvađale oko dečka, kaže nam jedan od naših sugovornika, a drugi su mišljenja da se radilo o imovinskim razmiricama.

Čak je i Smiljanin otac Martin sumnjao na vlastitu kćer, doznajemo u popularnom okupljalištu Palovčana Caffe baru Domino. U više navrata se i ovdje, uz čašicu pića, znao pitati gdje je završila njegova Jasmina, izražavajući sumnju da je Smiljana nekako upletena u njezin nestanak.

Martin Dominić, mještanima poznatiji pod nadimkom Fredi, u Palovec je došao iz Donjeg Vidovca, te je kao mladić igrao nogomet za lokalni NK „Dinamo“. Bio je dobar nogometaš, kaže jedan od njegovih nekadašnjih suigrača, ali i veseljak, ne baš sklon sportskom životu. Ovdje je upoznao suprugu Katarinu, pa su nakon ženidbe došle i kćerke Smiljana i Jasmina.

Kao izučeni tesar radio je u GK „Međimurju“ i „Hrastu“, a kad su se te firme ugasile kao nadničar na terenu širom zemlje i u Sloveniji. To je, vjerojatno, dovelo do toga da je i Katarina otišla na rad u inozemstvo te već dugo boravi u Njemačkoj. Rijetko dolazi doma, kažu nam bolje upućeni, ali je puno pomagala i slala novce obitelji.

- Dok su se roditelji brinuli o egzistenciji, djevojke su živjele u obiteljskoj kući i školovale se. Jasmina je uvijek prednjačila u svemu, kaže nam njezin generacijski kolega, bila je dobra sportašica i uvijek odlična učenica. - Mislim da je upisala Ekonomski fakultet, ali nisam posve siguran u to, jer su nam se putevi ipak razdvojili, ali znam da je praktički sama financirala školovanje - priča nam.

S druge strane Smiljani nije išlo tako dobro i po završetku škole tek je neko vrijeme radila kao konobarica u Palovcu i Turčišću te je uglavnom bila kod kuće. Uz izvanbračnu kćer Katarinu, sa suprugom Ivicom Srnecom ima i dvije maloljetne kćeri.

Iako nema službene potvrde, čini se da policija smatra kako suprug Ivica nije upleten, jer je sinoć nakon obavijesnog razgovora pušten. Mještani nam kažu da u vrijeme Jasmininog nestanka još nije ni bio u vezi sa Smiljanom.

- Ivica je super dečko, vrijedan radnik i ne znam kak bude on sve ovo preživel, kaže nam jedan njegov poznanik. Odličan je keramičar, svojevremeno je radio s bratom u njegovoj firmi i praktički se sam brinuo o cijeloj obitelji.

O svemu se danas oglasilo i varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo kratkim priopćenjem, koje prenosimo u nastavku.

- Zamjenica županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu je, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave međimurske, provela očevid zbog postojanja osnova sumnje da je hrvatska državljanka (1974.) počinila kazneno djelo ubojstva iz čl. 110. Kaznenog zakona na štetu hrvatske državljanke (1977.).

Prema dosad prikupljenim podacima, postoje osnove sumnje da je uhićena 45-godišnjakinja između 2000. i 2001. godine usmrtila svoju sestru i njezino mrtvo tijelo sakrila u škrinju za zamrzavanje u hodniku prizemlja obiteljske kuće u mjestu Palovec.

Radi utvrđivanja svih okolnosti događaja, državno odvjetništvo će naložiti obdukciju, vještačenje DNA, druga potrebna vještačenja i dokazne radnje te provođenje daljnjih izvida, a poduzet će se i druge radnje prema zakonskim propisima o postupanju s uhićenim osobama, navodi se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:06