HOROR U PALOVCU

ODVJETNIK SMILJANE SRNEC, OPTUŽENE ZA UBOJSTVO SESTRE JASMINE, POKRENUO MANEVAR KOJIM ŽELI OBUSTAVITI ISTRAGU Navodno traži izdvajanje nekih dokaza

Odvjetnik optužene navodno traži da se izdvoje neki dijelovi njenog spisa
Smiljana Srnec i Jasmina Dominić (gore); pretres kuće obitelji Dominić nakon dojave o pronalasku leša (glavna fotografija)
 Željko Hajdinjak / CROPIX

Odvjetnik Krešimir Golubić, koji po službenoj dužnosti brani Smiljanu Srnec (45) iz Palovca koju se sumnjiči da je tijekom 2000. godine usmrtila svoju sestru, 23-godišnju Jasminu Dominić, podnio je žalbu protiv rješenja o provođenju istrage varaždinskog Županijskog državnog odvjetništva.

U žalbi odvjetnik osporava sve navode tužiteljstva, ali s obzirom na to da je postupak tajan odvjetnik Golubić nije nam mogao reći ništa o sadržaju žalbe i kojim argumentima pobija tvrdnje tužiteljstva o osnovanosti sumnje da je baš njegova branjenica usmrtila svoju sestru čiji je nestanak prijavljen u kolovozu 2005., a tijelo otkriveno 16. veljače u kući u Novoj 29 u Palovcu nedaleko od Čakovca. Da je žalba stigla na varaždinski Županijski sud potvrdio nam je i Igor Pavlic, glasnogovornik varaždinskog Županijskog suda.

Osim što se pobija tvrdnja da nema argumenata da je Smiljana Srnec ubila svoju sestru, navodno se traži i da se izdvoje neki dijelovi spisa. Prije nego odluči o žalbi sutkinja istrage mogla bi uputiti spis na Vrhovni sud da on odluči o osnovanosti zahtjeva za izdvajanje nekih dokaza, pa tek nakon toga odlučivati o osnovanosti žalbe na rješenje o određivanju istrage. U svakom slučaju, sud mora žurno postupati jer je Smiljana Srnec u pritvoru.

Ukoliko pak sutkinja istrage donese rješenje i odbije žalbu branitelja Smiljane Srnec i rješenje postane pravomoćno do kraja ovog ili početkom sljedećeg tjedna, tužiteljstvo bi moglo početi pozivati svjedoke, među kojima su i članovi njezine uže obitelji. Svi oni imaju blagodat i ne moraju svjedočiti, ali ako otklone tu blagodat, dužni su govoriti istinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:37