BUKTINJA

FOTO: OGROMNI POŽAR BUKNUO NADOMAK TRIBUNJA, ORKANSKA BURA VATRU NOSI PREMA KUĆAMA Kanaderi ne mogu poletjeti: 'Pred nama je jako težak dan'

 
 Nikolina Vuković Stipaničev / CROPIX

>>> NOVO 13:25 Već više od dva sata traje bespoštedna bitka vatrogasaca s požarom koji je oko 11 sati izbio na brdu Orlov krug između Vodica i Tribunja, nekoliko stotina metara od zgrade uljare PZ-a Tribunj i u blizini novoizgrađenog pogona kanalizacijskog biopročistača u predjelu Selina.

Kakao doznajemo od vatrogasaca na požarištu, dva kraka požara gutaju gustu borovu šumu i zbog jakog vjetra vatra se brzo širi prema brdu Mrzanac te naseljima Tribunju i Sovlji. Zaustavljen je, pak, krak, požara pema Vodicama.

FOTOGALERIJA: Požar kod Tribunja

- Situacija je dalje teška i neizvjesna. Prognoze su da bi za sat-dva bura mogla oslabjeti. Stoga su već spremni kanaderi na aerodromu u Zemuniku za poletjeti. Bez zračnih snaga, teško ćemo obuzdati ovu vatrenu stihiju - kratko nam je s požarišta rekao Darko Dukić.

-------------------------------

Nešto prije 11 sati u subotu izbio je požar nadomak Tribunja, točnije na predjelu brda Orlov krug, nekoliko stotina metara od tamošnje zgrade 'Uljare' PZ-a Tribunj. Na požarištu je trenutno tridesetak vatrogasaca iz JVP Vodice i Šibenik te DVD-a Vodice. Zbog jake bure vatra se brzo širi prema cesti Vodice - Tribunj i tamošnjim kućama.

- Na žalost, pred nama je jako težak dan. Uz postojeće vatrogasne snage, na ovaj požar kod Tribunja prebacujemo i vatrogasce s požarišta kod Grebaštice i Sedramića. Zbog olujne bure ne možemo računati na zračne snage, a ponavljam, ovaj požar nadomak Tribunja jako je nezgodan i opasan. Vatra je zahvatila gustu borovu šumu i brzo se širi - kazao nam je županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:41