ZLOČIN U AUSTRIJI

'ON BI SARU UBIO I U HRVATSKOJ! DAVIO JU JE PRED KĆERI, DRŽAO JOJ PIŠTOLJ NA ČELU' Sestra Hrvatice koju je muž zaklao u Austriji progovorila o ubojici

Sarajka Katana (u krugu) ubijena je u ponedjeljak ujutro u stanu u austrijskom Bad Schallerbachu

“Ubio sam svoju ženu!”, rekao je na njemačkom Dragan Katana policajcima koji su pozvonili na vrata stana njegove supruge u zgradi nasuprot općine u Ulici Rathautplatz 5 u Bad Schallerbachu.

Sarajka Katana očajnički je pokušala dozvati pomoć dok ju je suprug ubadao kuhinjskim nožem.

Uputila poziv

Uspjela je pozvati broj Elene Valentić, supruge svog poslodavca Dragana, vlasnika hotela Valentino u kojem je radila nepunih godinu dana. Elena Valentić javila se na poziv, no čuli su se samo šumovi. U međuvremenu su na vrata stana pozvonili policajci i vrata im je otvorio ubojica.

- Ja ću u petak u tri sata ići na policiju i reći kako je on zlostavljao moju sestru još u Hrvatskoj. Davio ju je pred kćeri Ivanom, što su one i prijavile policiji. Bio joj je i uperio pištolj u čelo. Moja sestra je teško živjela. Nas je istjerao iz njihove kuće. Sigurna sam da je on ovo planirao jer nitko nije znao da će doći. Točno je da nisam htjela da dođe u moju kuću. On bi nju ubio i u Hrvatskoj. Ali kad se ta tragedija već dogodila, dobro je što će mu se suditi u Austriji jer su ovdje zakoni malo drugačiji - rekla nam je Anica Martinović, sestra ubijene Sare Katane, koja živi u Grieskirchenu, koji je oko sedam kilometara udaljen od mjesta gdje je oko godinu dana živjela njezina okrutno ubijena sestra.

- Reći ću vam samo da u 25 godina, koliko u ovom malom mjestu živim i radim, nisam imao boljeg radnika. Ona je došla sa sestrom i pitala za posao i ostavila podatke. Kad se ukazala potreba za pomoćnom radnicom u kuhinji, pozvao sam je i ni jednog trenutka nisam požalio što sam je zaposlio. Radila je u kuhinji, spremala sobe, pomagala mojoj supruzi oko pripreme doručka. Mi smo bili kao jedna obitelj.

U nedjelju popodne svi smo bili na ručku jer je moj sin slavio 16. rođendan, a ona je nakon toga ostala raditi do 22 sata. Kad je završila s poslom, krenula je kući. On je prišao iza leđa i zazvao je: ‘Sara! Sara!’. Pitala ga je: ‘Otkud ti?’. Rekao je da je doveo neko dijete. Ostala je sama s njim i najvjerojatnije ga je pustila u stan i izbila je nakon toga svađa - prepričao nam je Dragan Valentić, vlasnik hotela Valentino u kojem je radila Sara Katana.

Žalila se na njega

Rekao je kako je čuo iz priča osoblja da se žalila na supruga, da je bio u tijeku razvod braka, koji je ona željela spasiti. Suprug je s djecom, 13-godišnjim sinom i 18-godišnjom kćeri, došao prošle srijede i ostao do subote. Posuđenim Golfom VII vratio se u nedjelju.

Sarina sestra sumnja da ju je došao ubiti. A Sara je čak nakon što je suprug otišao u Hrvatsku s djecom, kolegama na poslu rekla kako joj se čini da se Dragan popravio i da je bolji. I kako su nam rekli i njezini roditelji, bila ga je spremna primiti kad nađe posao. Ali on je inzistirao na razvodu, pa je dogovoreno da sin živi s majkom u Austriji i već je trebao krenuti u školu, a kći s ocem u Hrvatskoj.

- Ona je bila ta koja je radila i sve što je zaradila morala je dati njemu. On je bio ovisan o njoj - rekla nam je žrtvina sestra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 04:55