BUKTINJA

OPET GORJELI AUTI U SPLITU U zadnjih 15 mjeseci zapaljeno ih 26, noćas izgorjela Fiesta pored osnovne škole na Gripama, oštećena još dva vozila

 
 Jakov Prkic / CROPIX

U noći na subotu, točnije 15-ak minuta prije ponoći, u Splitu su opet gorjeli automobili - jedan je izgorio, a dva su nagorjela, doznaje se u subotu u splitskoj policiji.

Vatrogasci su dojavu o požaru u Stepinčevoj ulici, na parkiralištu kraj Osnovne škole Gripe na istoimenim Gripama, dobili u 23.45 sati.

Vatra se s vozila na kojemu je izbio požar proširila na druga dva automobila parkirana u blizini, koji su nagorjeli.

Požar je ugašen točno u ponoć, nakon čega je policija ogradila mjesto požara te od subote ujutro traje očevid kojim se utvrđuje je li riječ o namjernom potpaljivanju ili požaru uzrokovanom tehničkim kvarom na vozilu.

FOTOGALERIJA: Požar automobila u Splitu

Na splitskom području u zadnjih 15 mjeseci 26 namjerno potpaljenih vozila

U zadnjih 15 mjeseci na širem splitskom području dogodilo se 26 namjerno izazvanih požara na osobnim i teretnim vozilima te motociklu, doznaje se u petak u splitskoj policiji.

Samo u prošloj godini policija je očevid radila na 18 požara u kojima je kao uzrok utvrđen otvoren plamen ili žar.

Dovršili su četiri kriminalistička istraživanja, nakon čega su podnijeli tri kaznene prijave za oštećenje tuđe stvari i imovine te jednu za dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Ovu godinu obilježilo je osam namjerno izazvanih požara, među kojima je i onaj od noći na subotu kraj osnovne škole na Gripama u kojemu je u potpunosti izgorio Ford Fiesta, a nagorjeli su Toyota i Opel.

U policiji kažu kako su u požarima gorjela vozila srednje klase, potom pet teretnih vozila i motocikl. Gorjeli su Land Rover, Suzuki, Toyota, Mercedes, Renault Clio, Seat Leon, Citroen u Splitu, Kaštelima, Solinu i Podstrani.

Osim fizičkih osoba, vlasnici su bili i one pravne, odnosno tvrtke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:24