SUĐENJE U PULI

'OPROSTITE, ŽAO MI JE' Uplakana bivša pročelnica se slomila pred obitelji poginulog u nesreći koju je skrivila pod utjecajem alkohola

 
u krugu: Vera Begić Blečić
 CROPIX

Nakon što je zadnji put pobjegla pred novinarima, bivša riječka pročelnica za sport Vera Begić koja je u pijanom stanju lani 15. kolovoza u teškoj prometnoj nesreći skrivila smrt Umažana Igora Soldatića, danas je na prvoj raspravi na Županijskom sudu u Puli plakala.

Ispričala se obitelji poginulog Soldatića koja je došla na suđenje i rekla da joj je žao. Inače, zadnji put je na ispitnom ročištu priznala krivnju pa se stoga čitav proces ubrzao. Već u srijedu u 15 sati očekuje se izricanje presude u ovom slučaju pred sudskim vijećem kojim predsjeda sutkinja Gabrijela Marčeta Ferić.

Na sudu je danas bila obitelj poginulog 41-godišnjeg Soldatića, dok je uz pročelnicu bio njezin prijatelj te odvjetnik Milenko Škrlec. Obitelj poginulog očekuje da će pročelnica dobiti veliku kaznu kada se zna da je vozila Istarskim ipsilonom sa 1,92 promila alkohola u krvi, i to u suprotnome smjeru.

Nesreća se dogodila odmah na izlazu s mosta Mirna u smjeru Umaga. Tu se sudarila s automobilom u kojem je bio Soldatić sa suprugom i djetetom, a on je preminuo zbog višestrukih ozljeda koje je zadobio. Isto tako, bivšoj pročelnici to nije bio prvi slučaj da je vozila pod utjecajem alkohola, a jednu je prometnu nesreću, doduše bez težih posljedica, skrivila godinu dana ranije. Nakon nesreće mjesec dana je provela u pulskom pritvoru.

Inače, državno odvjetništvo tereti Begić da je 15. kolovoza prošle godine, pod utjecajem alkohola, i to 1,92 promila, upravljala Peugeotom te na dionici čvor Buje, izvan naselja Nova Vas, na prometnoj traci namijenjenoj za promet vozila iz suprotnog smjera lijevim bočnim ogledalom udarila u lijevo bočno ogledalo automobila Škoda kojim je, krećući se iz suprotnog smjera pravilno upravljao 31-godišnji državljanin Slovenije.

Nakon toga je nastavila voziti u zabranjenom smjeru te je prednjim dijelom svog vozila najprije udarila betonsku zaštitnu ogradu koja razdvaja istočnu od zapadne kolničke trake, a nakon toga je lijevim čeonim dijelom automobila udarila u prednju lijevu bočnu stranu Peugeota pulskih oznaka kojim je iz suprotnog, dopuštenog smjera upravljao Igor Soldatić, navodi se u optužnici.

Vozač je uslijed silovitog sudara zadobio višestruke tjelesne ozljede od kojih je preminuo. Njegova supruga i dijete prošli s lakšim ozljedama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 15:16