ŠIBENIK

OPTUŽEN MUŠKARAC KOJI JE ZAPALIO KAFIĆ Sve je počelo svađom oko računa, a onda je otišao na benzinsku, kupio kanistar, 10 litara goriva i upaljač...

Ilustracija
 Željko Šop/CROPIX

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku optužilo je 34-godišnjeg muškarca, tereteći ga da je u veljači zapalio kafić nakon što se posvađao s vlasnikom oko računa za piće, pri čemu je osim kafića oštetio i fasadu zaštićene zgrade nekadašnjeg benediktinskog samostana sv. Katarine.

Tužiteljstvo tvrdi da je muškarac u nedjelju 11. veljače u Šibeniku, nakon svađe s vlasnikom kafića otišao na benzinsku postaju i kupio kanistar, 10-ak litara goriva i upaljač pa se nakon radnog vremena vratio do štekata kafića, gdje je polio benzinom te zapalio stolice i stolove koje je prethodno složio na hrpu.

Vatra je ubrzo zahvatila cijeli štekat na kojem izgorjeli stolovi, stolice, suncobrani i ostali inventar, dok su u unutrašnjosti nagorjeli zvučni sustav, električne instalacije i inventar. Zbog vatre i topline popucala su stakla i nagorjela drvenarija na vratima i prozoru.

Ugostiteljski objekt smješten je u prizemlju zgrade nekadašnjeg benediktinskog samostana sv. Katarine pa je u požaru zacrnjena i napuknuta kamena fasada tog zaštićenog kulturnog dobra.

Vlasniku ugostiteljskog objekta muškarac je napravio štetu procijenjenu na 300 tisuća kuna, a Republici Hrvatskoj 60 tisuća kuna, objavilo je tužiteljstvo, koje je zatražilo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Račun zbog kojeg se optuženik posvađao s vlasnikom kafića napravljen je desetak dana prije nego što je zapalio kafić.

Muškarca terete zbog počinjenja kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:23