MULJAO NA PUTNIM TROŠKOVIMA

OPTUŽNICA PROTIV BIVŠEG SABORSKOG ZASTUPNIKA Konstantno je tražio nadoknadu troškova puta od Vukovara do Zagreba, a nije putovao vlastitim vozilom

 
 Dragan Matic / CROPIX

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv Dragana Crnogorca (40), bivšeg zastupnika SDSS-a iz redova nacionalnih manjina jer je "muljao" na putnim troškovima. Tereti ga se za prijevaru tešku 18.678,53 kune, kojom je oštetio državni proračun.

Prema optužnici, Crnogorac je od 10. prosinca 2012. do 23. rujna 2015., s ciljem da se materijalno okoristi, kao saborski zastupnik u više navrata podnosio obrasce za obračun putnih troškova u kojima je neistinito navodio da na sjednice dolazi vlastitim vozilom.

Bilo je to daleko od istine jer je iz Vukovara u Zagreb na sjednice dolazio automobilima udruge Zajedničko vijeće Općine Vukovar, na čijem je čelu bio sve do lani. Upravo je ta udruga financirala korištenje vozila i putovanja, pa je Crnogorac itekako bio svjestan da za navedena putovanja do Sabora nije imao troškove.

Svejedno je tražio povrat putnih sredstava, pa mu je Sabor, ne sumnjajući u opravdanost i vjerodostojnost predanih obračuna putnih troškova, u pune tri godine odobrilo isplatu 18.678, 53 kune iz državnog proračuna

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:05