KRAJ ISTRAGE

OPTUŽNICA ZA MISTERIOZNI ZLOČIN BEZ LEŠA Tužiteljstvo optužilo supružnike, a ne zna ni način ni mjesto ubojstva, kao ni gdje je tijelo završilo

 
Zorica Fadljević (sredina)
 Hrvatska gorska služba spašavanja; PRIVATNA ARHIVA

Nakon šestomjesečne istrage Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu podignulo je optužnicu zbog ubojstva Zorice Fadljević (47) iz Sibinja, čije tijelo nikada nije pronađeno. Nesretna žena nestala je 18. studenoga prošle godine, a zbog ubojstva su optuženi supružnici S. K. (61) i M. K. (63), koji se od prosinca prošle godine nalaze u istražnom zatvoru u Slavonskom Brodu.

Tužiteljstvo je povodom podizanja optužnice objavilo priopćenje ne navodeći identitete okrivljenika i njihove navodne žrtve. Također, iz priopćenja je vidljivo da nisu poznati ni način ni mjesto ubojstva, ni gdje je završilo tijelo.

Državno odvjetništvo je predložilo da se okrivljenicima produlji istražni zatvor.

"Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu je 27. travnja 2020. podiglo optužnicu protiv hrvatske državljanke (1959.) i hrvatskog državljanina (1957.) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva iz članka 110. Kaznenog zakona/11. (28. 4. 2020.)

Okrivljenike se tereti da su 18. studenoga 2019., zajedno i po prethodnom dogovoru, došli u Slavonski Brod na ranije dogovoreni sastanak s oštećenicom (1972.), a nakon što se prvookrivljenica sastala s oštećenicom ispred kioska kod glavnog ulaza bolnice, zajedno su krenule prema jednoj od ulica, dok se drugookrivljenik istovremeno kretao stazom na suprotnoj strani te ulice u istom smjeru do mjesta na parkiralištu u toj ulici, na kojem je bilo osobno vozilo u vlasništvu drugookrivljenika.

U nakani da usmrte oštećenicu, tereti ih se da su se uputili vozilom na neutvrđeno mjesto, na kojem su na neutvrđeni način usmrtili oštećenicu i potom se, na nepoznat način, riješili njezina tijela", navodi se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:58