DRAMA U VEČERNJIM SATIMA

ORUŽANI OBRAČUN U MAKSIMIRSKOJ Policija u potjeri za napadačem koji je propucao muškarca na mjestu na kojem su svojedobno pokušali ubiti Vjeku Sliška

Ranko Šuvar / CROPIX

 

U Maksimirskoj ulici između kućnih brojeva 107 i 109 u četvrtak nešto poslije 20 sati u nogu je propucan A.K. (47). Policija je dojavu dobila oko 20.20 sati i odmah se na mjesto događaja uputila s nekoliko oblježenih policijskih vozila, dva civilna i policijskim kombijem.

Propucanog muškarca Hitna pomoć odvezla je na hitni prijem u KBC Rebro gdje su brzo stigla i dvojica njegovih sinova. Na mjestu događaja okupilo se puno policajaca u odori i civilu, a zatvoren je bio i kafić Baza, u kojem su bili policajci i obavljali razgovore.

Ne zna se što je bio povod propucavanju ispred zgrade koja je sredinom devedesetih bila poprište pokušaja druge spektaklularne likvidacije "kralja poker automata" Vjeke Sliška, koji je na kućnom broju 109 imao sjedište svoje tvrtke "Bonaparte" i koji je tada preživio pokušaj ubojstva, a na njegov automobil bio je ispucan cijeli spremnik iz strojnice.

 

U četvrtak navečer pucnjava je bila manje spektakularna, ali je zbog očevida bio obustavljen tramvajski promet prema zapadnom dijelu grada, pa su umjesto tramvaja vozili autobusi.

- Čuli smo da je netko propucan, da ga je odvezla hitna, čak se navodno pričalo da je netko pretučen. Izašli smo van iz lokala i vidjeli dosta policije - rekla nam je konobarica iz jednog od lokala nedaleko mjesta pucnjave.

Policija nam je u četvrtak navečer potvrdila da se traga za nepoznatim počiniteljem. Kriminalisti i krim tehničari na mjestu gdje je muškarac pogođen tražili su čahure.

Prema podacima iz Poslovne Hrvatske, A.K. je imao registriranu tvrtku sa sjedištem u Sesvetama, koja je likvidirana 2012. godine. Prema nekim neslužbenim informacijama, A.K. je vlasnik mjenjačnice na Trgu bana Josipa Jelačića.

Tko ga je i zašto upucao u nogu i je li to bila samo opomena, tek treba ustanoviti policijska istraga.

S obzirom da se pucnjava dogodila u jednoj od najprometnijih zagrebačkih ulica, u blizini brojnih lokala, ali i nedaleko od policijske postaje ne čudi što su brojne policijske ekipe krenule u potragu za počiniteljem.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo