LAŽNA DOJAVA

Osuđen zaštitar kojem se nije radilo pa je prijavio da je u Avenue Mallu bomba: Sve je priznao...

Općinski sud u Novom Zagrebu osudio je tog 28-godišnjaka na jednogodišnju zatvorsku kaznu, ali s trogodišnjim rokom kušnje

Avenue Mall

 Marko Miscevic/Cropix

Posrnuli 28-godišnji zagrebački zaštitar koji je početkom srpnja ove godine "pogođen" lijenošću dojavio na telefon 192 da su u trgovačkom centru Avenue Mall postavljene četiri bombe, suočio se s osuđujućom presudom. Na osnovu optužnice novozagrebačkog tužiteljstva koje ga je progonilo zbog kaznenog djela lažne uzbune, Općinski sud u Novom Zagrebu osudio je tog 28-godišnjaka na jednogodišnju zatvorsku kaznu, ali s trogodišnjim rokom kušnje. S obzirom da je na raspravi optuženi priznavši svoje grijehe odmah i prihvatio predloženu sankciju tužiteljstva te se ujedno odrekao prava na žalbu, jednako kao i tužitelji, osuđujuća presuda je odmah postala i pravomoćna.

A njegov krimen, prema optužnici, datira od 5. srpnja ove godine u 10.13 sati kada je, odmah po izlasku iz butika gdje je radio, odšetao do telefonske govornice. Okrenuo je broj Operativno-komunikacijskog centra dojavivši da se u trgovačkom centru u Sigetu nalaze čak četiri bombe.

Kao i svaki puta, policija se odmah digla na noge. S policijskim psom pretražili su svaki kutak Avenue Malla, a paralelno su kriminalisti provodili istraživanje kako bi se ušlo u trag dojavljivaču na temelju broja koji je neuspješno pokušao sakriti. Niti dva sata od bombastične dojave zbog koje je evakuiran trgovački centar, policija je potencijalnog sumnjivca uhitila i odvela na kriminalističko istraživanje.

Kako smo tad pisali, razlog da čitavu policiju digne na noge i prekine rad centra koji je zbog dojave bio ispražnjen bila je njegova lijenost. Zaštitaru se navodno tog dana više nije radilo pa je s lažnom dojavom odlučio prekinuti rad centra kako bi se mogao odmoriti ili, pak, obaviti neke privatne stvari.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:03