DOBIO GODINU I POL ZATVORA

OSUĐIVANI SILOVATELJ NAGOVARAO SINOVU CURU NA SEKS, KAD GA JE ODBILA, POKUŠAO JE OBLJUBITI Napasnik odustao tek kad je shvatio da kasni na posao

Ilustracija
 Profimedia

Nepravomoćnom presudom zagrebačkom Županijskog suda u četvrtak je na godinu i pol dana zatvora osuđen 58-godišnji muškarac koji je prošle jeseni pokušao silovati djevojku svoga sina.

Optuženik je proglašen krivim da je 24. rujna prošle godine, iskoristivši priliku kada je ostao sam u kući sa sinovom curom, najprije verbalno pokušao nagovoriti djevojku na spolni odnos, da bi je zatim, budući da ga je uporno odbijala, i fizički pokušao prisiliti na seks. Tako joj je u jednom trenutku prišao s leđa, obgrilo je i počeo simulirati seks. Djevojka ga je odgurnula i krenula van iz kuće. Međutim, optuženik ju je uhvatio za ruku i odvukao do kauča gdje ju je pokušao nasilno obljubiti. Ona se uspjela istrgnuti i opet je krenula prema izlazu, ali ju je on opet dohvatio i nije je puštao van. Zlostavljanje se nastavilo duže vrijeme, ali je njezino stalno protivljenje na koncu urodlio plodom te je optuženi odustao i otišao iz kuće, jer je morao na posao. Djevojka ga je potom prijavila policiji pa je 58-godišnjak završio u istražnom zatvoru gdje se i dalje nalazi.

Inače, radi se o višestrukom “ponavljaču” koji je zbog silovanja i sličnih kaznenih djela s elementima seksualnog nasilja već proveo u zatvoru više od 15 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:41